Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 5:29:21 πμ
Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 07:31

Μεγάλες επιτυχίες για την επιχείρηση SANIDAS

Αρχές του περασμένου μήνα, 3-7 Φεβρουαρίου 2010, η Θεσσαλονίκη και η Έκθεση "AGROTIKA", συγκεκριμένα, άνοιξε τις πύλες της σ’ όλο τον αγροτικό κόσμο εκθέτοντας του μία πρωτοποριακή σειρά γεωργικών εμπορευμάτων. Ανάμεσα, λοιπόν, σ’ αυτά τα πρωτοποριακά εμπορεύματα δεν θα μπορούσαν παρά να συγκαταλέγονται και τα προϊόντα της Επιχείρησης SANIDAS. Και αυτή την χρονιά, φαίνεται πως έβαλε στόχο της να μας καταπλήξει. Μιλώντας με τον κ. Ευάγγελο Σανίδα, ιδιοκτήτη της επιχείρησης, μας δήλωσε συγκεκριμένα:


«Θέλουμε να έρθουμε κοντά σε κάθε αμπελουργό. Το κρασί είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν, με την ίδια ικανοποίηση και ευχαρίστηση που έχεις όταν το γεύεσαι με την ίδια ευχαρίστηση και ικανοποίηση πρέπει να γίνεται η καλλιέργεια και η παραγωγή του. Εκεί, λοιπόν, βρισκόμαστε εμείς. Παρέχουμε σε κάθε αμπελουργό μία μεγάλη γκάμα αμπελουργικών μηχανημάτων τόσο δικής μας κατασκευής όσο και πολλών, πλέον, ξένων εταιριών (κυρίως γερμανικών και ιταλικών). Μέσα απ’ αυτή την μεγάλη γκάμα ο κάθε αμπελουργός έχει την δυνατότητα, έπειτα από συζητήσεις και επισκέψεις που θα γίνουν στον αμπελώνα του και αφού εξακριβωθούν οι πραγματικές ανάγκες του αμπελιού του (δηλαδή, ανάλογα με το έδαφος, ποικιλία σταφυλιών, γεωγραφική περιοχή, κλίμα) να μπορεί να επιλέξει με την βοήθεια μας, τα κατάλληλα μηχανήματα, για τον κατάλληλο τόπο και τέλος, στη κατάλληλα τιμή. Φυσικά, θα μου πείτε, ο όρος "κατάλληλη τιμή" δεν είναι αντιφατικός για την επιχείρηση και τον πελάτη; Αυτή την χρονιά, όμως, πιστέψτε με πως, όχι. Υπάρχουν πολλά μηχανήματα άρα ποικίλουν και τιμές. Εμείς εγγυόμαστε στον κάθε αμπελουργό ποιότητα μηχανημάτων. Αυτός είναι σκοπός - στόχος - όραμα της επιχείρησης για κάθε χρονιά, σε κάθε Εκθεσιακό χώρο»
Και η επιτυχία συνεχίστηκε…12-15 Μαρτίου 2010, η Αθήνα, αυτή την φορά, και η Έκθεση " ΟΙΝΟΡΑΜΑ&ΟΙΝΟΤΕΧΝΙΑ" που πραγματοποιήθηκε στο M.E.C. Παιανίας, ανοίγει τις πύλες της σ’ όλους τους λάτρης του κρασιού. Οινοποιία, οινοπαραγωγοί, αμπελοκαλλιεργητές, έμποροι και κατασκευαστές παρουσίασαν σ΄ ένα όμορφο, λαμπερό και ιδιαίτερο χώρο προϊόντα – εμπορεύματα – μηχανήματα. Οι εντυπώσεις από την παρουσία της Επιχείρησης SANIDAS…; Αξίζει να σημειωθεί μόνο, και θα καταλάβετε, ότι βραβεύτηκε από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΟΙΝΟΛΟΓΩΝ (ΠΑΝ.Ε.ΠΟ) και από τον κ. Κανελόπουλο, γενικό γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του διαγωνισμού με θέμα "Βραβεία Καινοτομίας και Βραβεία Συμβατότητας" για την συμμετοχή της με την Αμπελουργική Κορυφολόγηση (SK4), κερδίζοντας το 1ο Βραβείο Καινοτομίας για την κατηγορία ‘αμπελουργία’.
Την επιβεβαίωση, όμως, της επιτυχίας της και για τις δύο Εκθέσεις που έλαβε μέρος, την έδωσε ο κόσμος. Η επισκεψιμότητα των περιπτέρων της, η ικανοποίηση των πελατών της, παρέχοντας τους μία μεγάλη γκάμα μηχανημάτων, καθώς και η κάλυψη της ανάγκης του πιο μικρού έως  του πιο μεγάλου και απαιτητικού αμπελουργού, για ποιότητα και ευέλικτες τιμές, δεν μπορούν παρά να χαρακτηριστούν ως «ΝΙΚΗ» - μία νίκη, που "αποζημιώνει" κάθε κόπο και συνεχή προσπάθεια της Επιχείρησης SANIDAS καθώς φαίνεται ότι δεν αρκείται στα λίγα, δεν συμβιβάζεται με την παροχή απλών μηχανημάτων, ψάχνει τις ανάγκες του σημερινού αμπελουργού, εμπορεύεται και κατασκευάζει πρωτοποριακά, εξειδικευμένα, λειτουργικά, προσαρμόσιμα μηχανήματα που μέλημα έχουν να συμβάλλουν κι αυτά με την σειρά τους στην ποιοτική αναβάθμιση του Ελληνικού κρασιού .
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από τις γερμανικές Εταιρίες Clemens, Binger-Seilzug, Ero και Beli, στην "οικογένεια" της Εταιρίας SANIDAS ανήκει, πλέον, και μία νέα Ιταλική Εταιρία, η οποία φέρει το όνομα SPEDO. Πρόκειται για μία εταιρία που παρέχει εξειδικευμένα και αναπτυγμένης τεχνολογίας δενδροκομικά – αμπελουργικά μηχανήματα κατάλληλα για γραμμικές καλλιέργειες (ρόδια, μήλα, κεράσια, αχλάδια κ.α.).
Συγχαρητήρια, λοιπόν, για την συνεχή πρόοδο της Εταιρίας καθώς και για τις δύο Εκθεσιακές της παρουσιάσεις.