Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 2:18:31 πμ
Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009 09:14

Μέχρι τις 10 Αυγούστου ασφαλτοστρώνονται οι δρόμοι

Σύσκεψη για την πορεία του έργου της ασφαλτόστρωσης των κεντρικών οδών του Κιλκίς, τις πρώτες ημέρες της υλοποίησης του, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουλίου στο Δημαρχείο, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Δ. Τερζίδη και με τη συμμετοχή του αναδόχου του έργου, του αρμοδίου αντιδημάρχου Ιωσήφ Παυλίδη και του προϊσταμένου των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Γ. Χανοζίδη. Όπως προέκυψε απ΄ τη σύσκεψη, η ασφαλτόστρωση των κύριων οδικών αρτηριών της πόλης (21ης Ιουνίου, Ελ. Βενιζέλου και Γ. Καπέτα)θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιουλίου, ενώ το σύνολο του έργου, με την ασφαλτόστρωση και των δευτερευόντων αρτηριών, μέχρι τις 10 Αυγούστου το αργότερο.


Με την ευκαιρία, η Δημοτική Αρχή ζητά για άλλη μια φορά την κατανόηση των πολιτών για τα προβλήματα που αναπόφευκτα δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών. Ταυτόχρονα εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της για το γεγονός ότι γίνεται δέκτης θετικών σχολίων εκ μέρους του συνόλου των δημοτών για την εκτέλεση του εν λόγω έργου.
Όσο για τους ελάχιστους που έσπευσαν να μεμψιμοιρίσουν μέσα απ΄τις στήλες του τοπικού τύπου περί δήθεν "μη ενημέρωσης των πολιτών" επισημαίνουμε ότι: Οι αναγνωριστικές ταινίες που σηματοδοτούσαν την εκτέλεση του έργου τοποθετήθηκαν απ΄την προηγούμενη Παρασκευή 26 Ιουνίου, δηλαδή πέντε ημέρες πριν αρχίσουν οι εργασίες. Επίσης, ο δήμαρχος και στελέχη της Δημ. Αρχής μίλησαν εγκαίρως για το έργο μέσω συνεντεύξεων σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ενώ εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση για την ευρύτερη ενημέρωση επί του έργου.
Εξ άλλου, ο ανάδοχος του έργου διαβεβαίωσε ότι θα προβαίνει εγκαίρως σ' όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για τα σημεία της πόλης όπου θα πραγματοποιούνται ασφαλτοστρώσεις, ενώ κι η Τροχαία διαβεβαίωσε επίσης ότι λαμβάνει  όλα τ' απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.
Ευχαριστούμε πολύ όσους έσπευσαν ανησυχούντες για λογαριασμό μας, για την "μη επαρκή επικοινωνιακή εκμετάλλευση" του σημαντικού έργου που ξεκίνησε στην πόλη του Κιλκίς, όμως εμείς δηλώνουμε σταθερά προσηλωμένοι στην ουσία, δηλαδή στ' αναπτυξιακά έργα που επιτελούμε, σεβόμενοι πάντα το δικαίωμα του δημότη για ενημέρωση.