Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 3:04:01 πμ
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:23

Μήνυμα αισιοδοξίας από Κονσερβοποιία Β. Αιγαίου

Ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς και την οικονομική ανάπτυξη του νομού μας έστειλε το περασμένο Σάββατο η Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου, της οικογένειας Τζίκα, με τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας των εγκαταστάσεών της, από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κωνσταντίνο Κιλτίδη.


Σε μια δύσκολη εποχή για όλες τις επιχειρήσεις της χώρας η ΚΟΝΒΑ τόλμησε να επενδύσει με το έργο επέκτασης και εκσυγχρονισμού της παραγωγής  της εν λόγωβιομηχανίας που περιελήφθη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας του Γ’ Κ.Π.Σ. με χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ και με ιδία συμμετοχή  το 50%.
Κατά το χαιρετισμό του ο κ. Κιλτίδης  επαίνεσε την επενδυτική πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και υπογράμμισε το δυναμικό ρόλο που διαδραματίζει η μεταποιητική μονάδα στην παραγωγή αλλά και στην τόνωση της απασχόλησης της ευρύτερης περιοχής που αναμένεται να ενταθεί.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κιλτίδης στα επιτεύγματα του εκσυγχρονισμού της μονάδας, στη βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των κονσερβοποιημένων αλιευμάτων, στην υγιεινή και ασφάλειά τους, ως επίσης και στην ανάπτυξη του τομέα των κατεψυγμένων προϊόντων και της τυποποίησής τους με αυστηρές προδιαγραφές.
Ο κ. Υφυπουργός δήλωσε, τέλος, ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα σταθεί αρωγός σε επενδύσεις που έχουν ως κύριο προσανατολισμό τους την παραγωγή υγιεινών και ασφαλών τροφίμων προς όφελος της απασχόλησης και της εθνικής μας οικονομίας.

Χαιρετισμός
Προέδρου ΚΟΝΒΑ
κ. Θωμά Τζίκα
Με μεγάλη χαρά σήμερα εγκαινιάζουμε τη νέα πτέρυγα του εργοσασίου μας.
Με αυτές τις εγκαταστάσεις φιλοδοξούμε να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
Το σύνολο της επέκτασης καταλαμβάνει περίπου ενάμιση στρέμμα. Κύριος στόχος της συγκεκριμένης επένδυσης είναι αφενός η καλύτερη απορρόφηση από την ΚΟΝΒΑ των ποσοτήτων ψαριών που οι αλιείς έχουν διαθέσιμες, και κυρίως στους χρόνους που αυτό συμβαίνει, και αφετέρου ο καλύτερος προγραμματισμός της παραγωγής μας.
Στις νέες εγκαταστάσεις μας γίνεται η ταξινόμηση της πρώτης ύλης και βασική επεξεργασία αυτής, για διάφορους παραγωγικούς σκοπούς, σε ένα περιβάλλον με τις υψηλότερες συνθήκες  υγιεινής και ασφάλειας όπως απαιτείται από τις νέες ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές ελέγχου ποιότητας.
Θα αναρωτιέστε γιατί κάναμε την μεγάλη αυτή επένδυση σε μία τέτοια δύσκολη οικονομικά περίοδο; Γιατί ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές η ΚΟΝΒΑ επιμένει να επενδύει ώστε να είναι μία από τις πιο σύγχρονες και προηγμένες βιομηχανίες επεξεργασίας ψαρικών στην Ευρώπη. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας ως εταιρία. Έχοντας πίσω μας 100 χρόνια παράδοσης και ιστορίας, ο διαχρονικός μας στόχος είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στο καταναλωτικό κοινό ψαρικά υψηλής ποιότητας, όχι μόνο στις κλασικές κονσέρβες αλλά και σε νέες γεύσεις και συσκευασίες.
Σε αυτό το σημείο όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που βοήθηκσαν για την πραγματοποίηση του έργου. Πρώρα απόόλα να απευθύνω θερμές ευχαριστίες στον κύριο Υπουργό για την αμέριστη βοήθειά του, αλλά και στις τοπικές αρχές και στην τοπική κοινωνία που είναι πάντοτε αρωγοί σε κάθε προσπάθειά μας.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της ΚΟΝΒΑ. Όλους εκείνους δηλαδή που με την εργασία τους προσφέρους στο αγοραστικό κοινό τα υψηλής ποιότητας προϊόντα μας. Το πιο μεγάλο βέβαια ευχαριστώ απευθύνω στους καταναλωτές μας, που επιλέγουν τα ψαρικά TRATA, FLOKOS και όλα τα άλλα προϊόντα μας.
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε έτσι και τα επόμενα 100 χρόνια.

Η ΚΟΝΒΑ
Η ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. ιδρύθηκε το 1987 από την οικογένεια Τζίκα, γνωστή στον εμποροβιομηχανικό χώρο από τις αρχές του 20ου αιώαν. Στην διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σήμεραη τρίτη γενιά της οικογένειας. Από την ίδρυσή της, η ΚΟΝΒΑ κινείται με συνεχείς αναπτυξιακούς ρυθμούς, σημειώνοντας αυξημένες πωλήσεις κάθε χρόνο και διατηρώντας σταθερά την πρώτη θέση στο χώρο της κονσερβοποίησης ιχθυηρών στην Ελλάδα.
Εγκατεστημένη στη ΒΙΠΕ Κιλκίς, η ΚΟΝΒΑ διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής βιομηχανικής επεξεργασίας ιχθυηρών, με έκταση 33,20 τ.μ. και δυνατότητα ημερήσιας παραγωγής 220.000 κονσερβών. Το ανθρώπινο δυναμικό της ανέρχεται στα 300 άτομα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι απορροφά το 35% της ελληνικής αλιείας σε σαρδέλα και γαύρο.