Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 8:47:59 μμ
Κυριακή, 24 Μαρτίου 2024 20:21

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

«Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μέρα τιμής και μνήμης για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, με ιδιαίτερους συμβολισμούς, ένα φωτεινό ορόσημο που στέλνει σε όλο τον κόσμο μήνυμα πίστης, ελπίδας και εθνικής ανάτασης.

 

          Το Έθνος μας, γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας, με τον ηρωικό αγώνα των προγόνων μας για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.

          Έμπλεοι εθνικής υπερηφάνειας , στρέφουμε τούτη την ημέρα ευγνώμονα τη σκέψη μας προς όλους εκείνους που θυσιάστηκαν στον ιερό αγώνα της λευτεριάς, αναφωνώντας ,μέσα από το πυκνό σκοτάδι της σκλαβιάς ,“Ελευθερία ή θάνατος”.

          Τιμούμε τους προγόνους μας που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα. Τιμούμε το ηθικό μεγαλείο των προγόνων μας, οι οποίοι με αυτοθυσία έγραψαν  το πιο μεγάλο κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας μας και διαμόρφωσαν πρότυπα αρετής και αξιοπρέπειας.
          Ας εμπνευστούμε από το ηρωικό παράδειγμα τους και, με ενότητα,ομοψυχία και αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!».