Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 2:55:40 πμ
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 10:03

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 «Με αισθήματα υπερηφάνειας και συγκίνησης, τιμούμε, λαός και Πολιτεία, την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

          Στις 28 Οκτωβρίου 1940, οι Έλληνες αρνήθηκαν την υποδούλωση συνειδήσεων και ανθρώπων, εναντιώθηκαν στην απανθρωπιά και στην καταπίεση του επεκτατικού ολοκληρωτισμού.

 

          Αδιαφορώντας για τους αριθμητικούς συσχετισμούς,  με ελάχιστα εφόδια και εξοπλισμό και σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, με γενναιότητα και μεγαλείο ψυχής αντιστάθηκαν στις σιδερόφρακτες ορδές των φασιστών κατακτητών και απέδειξαν πως ποτέ δεν είναι μάταιος ο αγώνας που εμπνέεται από τη βούληση ελεύθερων ανθρώπων. 

          Θυμόμαστε και τιμούμε τους νεκρούς του πολέμου ενάντια στον φασισμό, την αδάμαστη ελληνική ψυχή, στην κορυφαία, μέχρι σήμερα, στιγμή της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας.

          Υποκλινόμαστε στον υπέρ πάντων αγώνα των προγόνων μας ενάντια στη βαρβαρότητα, τη ματαιοδοξία, τη φασιστική και ναζιστική θηριωδία.

          Το “ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940 συμβολίζει αιώνια την πάλη του δικαίου με το άδικο και ενσαρκώνει τη συλλογική αντίσταση του λαού μας στις πλέον κρίσιμες ιστορικές στιγμές, την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια, τη φιλοπατρία, θεμελιακές αξίες της κοινωνίας μας.

          Τα διδάγματα από την εποποιία του 1940 χαραγμένα στη συλλογική μας μνήμη, αποτελούν φάρο ελπίδας και καθιστούν την εθνική μας επέτειο διαχρονικά επίκαιρη.

          Τιμή και δόξα στους αθάνατους νεκρούς του έπους του ‘40.

          Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες      

Χρόνια πολλά Ελλάδα! »

Ανδρέας Βεργίδης

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς