Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 2:57:50 πμ
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009 14:35

Μήνυμα Δάφνης Νιάκα προς γονείς για σχολική χρονιά

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,
η έναρξη του νέου σχολικού έτους μου δίνει την πολύτιμη ευκαιρία επικοινωνίας με όλες και όλους σας πάντα με γνώμονα την εξασφάλιση των δυνατών καλύτερων συνθηκών λειτουργίας των σχολικών μονάδων του νομού μας και τη συνακόλουθη ενίσχυση της παιδείας και ειδικότερα του πλαισίου μάθησης των παιδιών μας.
Όπως ήδη γνωρίζετε, η βέλτιστη ροή όλων των διοικητικών διαδικασιών και παράλληλα η προσεκτική και επίμονη προσέγγιση ποικίλων σχολικών υποστηρικτικών θεμάτων αποτέλεσε και αποτελεί σκοπό της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς και προσωπική μου δέσμευση ώστε να διασφαλίζεται ένα όχι απλώς βιώσιμο αλλά διαρκώς αναπτυσσόμενο εκπαιδευτικό περιβάλλον που προωθεί την πολυεπίπεδη διάπλαση των προσωπικοτήτων και ουσιαστική γνώση των μαθητών μας. Η προσπάθειά μας βρίσκει στο πρόσωπό σας -τον βασικότερο φορέα αγωγής και παιδείας των νέων μας- πρόθυμους συνεργάτες και συνοιδοπόρους σε μια πορεία η οποία κατά γενική παραδοχή συναντά προκλήσεις και απαιτεί ειδικούς χειρισμούς κατά περίπτωση.
Κατανοώντας πλήρως τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς σας για τη νέα σχολική χρονιά–ούσα μητέρα και εκπαιδευτικός η ίδια-, επιθυμώ με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα να σας ενημερώσω για τον προγραμματισμό των ενεργειών της υπηρεσίας μας εν όψει και των τελευταίων εξελίξεων με τον ιό της νέας γρίπης ο οποίος αποτελεί κύρια πηγή ανησυχίας την περίοδο που διανύουμε όμως δε θα πρέπει να αποτελεί εστία πανικού.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Κιλκίς προγραμμάτισε σειρά ενημερωτικών και διαλεκτικών συναντήσεων ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη έναρξη και συνακόλουθη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της περιφέρειάς μας. Συγκεκριμένα, έχει ήδη πραγματοποιηθεί συνάντηση με όλους τους διευθυντές και διευθύντριες των σχολείων του νομού στα πλαίσια της καθιερωμένης, ετήσιας ενημέρωσής τους αναφορικά με ζητήματα λειτουργίας των σχολείων και προγραμματισμού ενεργειών του σχολικού έτους 2009-2010. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε  ειδική ενημέρωση των διευθυντών από εκπρόσωπο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ). Στη συνέχεια, έγινε συνάντηση με τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων του νομού με σκοπό την ενημέρωσή τους για τις προβλεπόμενες ενέργειες τους εν όψει του ιού Α(Η1Ν1) και γενικότερα την καθαριότητα των σχολικών χώρων. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την άρτια πληροφόρηση όλων μας αναφορικά με το ζήτημα και στην προσπάθειά μας αυτή η συνδρομή και συνεργασία σας είναι πολύτιμες και απαραίτητες για να κυλήσουν όλα ομαλά.
Προσβλέποντας στη συνέχιση και ενίσχυση της καλής μας επικοινωνίας και συνεργασίας, εύχομαι σε όλους μας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.