Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 3:30:34 μμ
Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023 08:57

Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 Από μια μικροσκοπική κουκίδα στον παγκόσμιο χάρτη η Πατρίδα μας έγινε το φωτεινό μετέωρο αντίστασης στον μαύρο ουρανό του φασισμού και του ναζιστικού ολοκληρωτισμού.

Το αποφασιστικό Όχι στον κατακτητή, πρόδρομος του ηρωικού Έπους του ‘40, ήταν η μόνη απάντηση που μπορούσε να δώσει η μικρή μα αξιοπρεπής Ελλάδα, αντιπαλεύοντας το άδικο και την εκτράχυνση της ανθρωπότητας στη βαρβαρότητα, υπερασπιζόμενη με το αίμα των γενναίων παιδιών της την ελευθερία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 ορίζει την ιστορική συνέχεια της Πατρίδας μας και είναι συνυφασμένη με τις αξίες της ενότητας, του θάρρους και της εθνικής ομοψυχίας, με τις οποίες πολέμησαν και θυσιάστηκαν οι πρόγονοί μας για να κυματίζει σήμερα αγέρωχη η γαλανόλευκη σε κάθε γωνιά της επικράτειας.

Με αισθήματα εθνικής περηφάνιας και τιμής στους νεκρούς ήρωες μας, εμπνεόμαστε από τα ιδανικά τους και κρατάμε στη σκέψη μας, ως ιερό φυλαχτό, το χρέος μας να γίνουμε άξιοι συνεχιστές τους, αγωνιζόμενοι για την ασφάλεια, την ειρήνη και την κοινωνική ευημερία της χώρας μας.

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας, Χρόνια Πολλά στο Κιλκίς, σε όλες τις Κιλκισιώτισσες, σε όλους τους Κιλκισιώτες!

Δημήτρης Κυριακίδης

Δήμαρχος Κιλκίς