Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 2:00:16 πμ
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 14:49

Μήνυση του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς για το άθλιο «καταφύγιο» ζώων στο Λειψύδριο Κιλκίς

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην εισαγγελέα Κιλκίς ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς κατά του ιδιώτη που διαχειρίζονταν τον άθλιο χώρο φύλαξης ζώων στο Λειψύδριο Κιλκίς, όπως αποκαλύφθηκε, αλλά και κατά παντός υπευθύνου, για συστηματική κακοποίηση και βασανισμό ζώων συντροφιάς.

 

Την μήνυση κατέθεσε η πρόεδρος του Συλλόγου Σώτη Χατζηπανάγου με το δικηγόρο του φορέα Γιώργο Σακισλίδη, το μεσημέρι της Τρίτης 9 Ιουλίου 2024.

Σε δήλωσή του έξω από τα Δικαστήρια του Κιλκίς ο κ. Σακισλίδης τόνισε πως ο ιδιώτης που διαχειρίζονταν το χώρο φύλαξης ζώων στο Λειψύδριο «μέσω μιας φιλοζωικής οργάνωσης που είχε συστήσει φέρεται να προέβαινε σε συστηματική κακοποίηση και βασανισμό ζώων συντροφιάς».

Ωστόσο, η μήνυση στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, «καθώς σε αυτήν την υπόθεση η ευθύνη είναι πολύπλευρη και όχι μονομερής και κάθε παράνομη πράξη τελείται και με υλική ενέργεια και με παραλήψεις.

Καταδικάζουμε ευθέως κάθε δράση ή παράλειψη, η οποία έχει ως στόχο, προσβάλει και θίγει τα συμφέροντα και δικαιώματα των ζώων και τους κανόνες ευζωίας τους. Αλλά και κάθε παράλειψη των αρμόδιων αρχών, οι οποίοι είναι δια νόμου καθ’ ύλην αρμόδιοι και υπεύθυνοι για την προάσπιση των συμφερόντων των ζώων».

Υπενθυμίζουμε, πως μετά την αποκάλυψη της άθλιας εικόνας των ζώων και του χώρου φύλαξής τους στο Λειψύδριο, ο δήμος Κιλκίς ανέλαβε τον καθαρισμό του χώρου και τη φροντίδα των ζώων.

Πολυμέσα