Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, 5:09:46 μμ
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010 07:12

Μυλωνάς: Θάναι μικρότερο το κύμα ανεργίας στο Κιλκίς

Εντονος προβληματισμός για την πορεία της οικονομικής κατάστασης της χώρας και πως αυτή θα επηρεάσει ακόμη περισσότερο τη βιομηχανία του Κιλκίς, υπήρξε κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας της Διαχείρισης Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς (ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ. Α.Ε.), στο διοικητικό κέντρο του φορέα.
Παρά την έντονη ανησυχία των επενδυτών για την εξέλιξη της οικονομικής ύφεσης στην Ελλάδα και στον κόσμο, ο βιομήχανος Γεώργιος Μυλωνάς, στο διάλογο που ακολούθησε με τους πολιτικούς παράγοντες του νομού, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως το κύμα ανεργίας που πλήττει και  θα πλήξει την χώρα θα είναι πολύ περιορισμένο για  το νομό Κιλκίς. «Στην Κομοτηνή, προέβλεψε, από τις βιομηχανίες θ’ απολυθεί το 70% των εργαζομένων. Το Κιλκίς θα είναι από τις καλύτερες περιοχές της χώρας στο θέμα των απολύσεων».
Ο κ. Μυλωνάς σχολιάζοντας τις εξελίξεις με το νέο αναπτυξιακό νόμο και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, εξέφρασε την άποψη πως «στη σημερινή κατάσταση το πιο σημαντικό είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Βρισκόμαστε σε «πόλεμο» και πρέπει να κοιτάς τι μέτρα θα πάρεις ΤΩΡΑ για να σωθείς. Δυστυχώς, όλες οι κυβερνήσεις έχουν απαξιώσει τη βιομηχανία, όμως σήμερα όλοι αναγνωρίζουν πως είναι ο μόνος κλάδος που μπορεί να ανατρέψει την οικονομική κρίση».
Την πίτα της ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ έκοψε η αντιπρόεδρος του φορέα, Ευαγγελία Αλεξάνδρου Μυλωνά, αφού λίγο πριν ο πρόεδρος, Βασίλης Σεργιαννίδης, αισθάνθηκε μια μικρή αδιαθεσία και αποχώρησε.
Η κ. Μυλωνά αναφέρθηκε με την ευκαιρία και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βιομηχανική Περιοχή, κυρίως με το παλιό δίκτυο νερού από αμίαντο, το οποίο δεν αντέχει μεγάλη πίεση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν εύκολα να προμηθευτούν νερό και τα πυροσβεστικά μηχανήματα. Η κ. Μυλωνά επισήμανε πως θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ένταξης του έργου αντικατάστασης στις δράσεις που ανακοίνωσε η Υπουργός κ. Κατσέλη για τις ΒΙ.ΠΕ.
Αξίζει να σημειωθεί η επισήμανση του ιδιοκτήτη της FEROR, Ηλία Παπαδόπουλου, εκ των παλαιοτέρων και δραστήριων επενδυτών, που μαζί με τον κ. Σεργιαννίδη αγωνίστηκαν μέσω του Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.Κ. για τη δημιουργία μιας πρότυπης βιομηχανικής περιοχής και τα κατάφεραν να αποτελεί υπόδειγμα για όλη την Ελλάδα η ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, που πρώτη προχώρησε στην αυτοδιαχείρισή της με τη δημιουργία της ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ.
Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως είναι ανάγκη να επαναδραστηριοποιηθεί ο Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.Κ., γιατί ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Κιλκίς (Σ.ΒΙ.Κ.) βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια. «Ο Σ.ΒΙ.ΠΕ.Κ. ήταν κάποτε η κινητήριος δύναμη για τη βιομηχανική ανάπτυξη και τώρα χρειάζεται να παλέψουμε για να σώσουμε τουλάχιστον το «σπίτι» μας, τη βιομηχανική περιοχή», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παραστατίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης και εκπρόσωπος της ΕΤΒΑ.