Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 5:50:20 μμ
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2009 13:39

Ν. Ανδρουλάκης: «Να μην βουλιάξουμε στις παραλίες»

Εκτός από τις προγραμματισμένες ομιλίες και περιοδείες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας, την περασμένη Κυριακή την σκυτάλη πήρε η νεολαία πραγματοποιώντας εκδήλωση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου με ομιλητή το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος και νεολαίο Νίκο Ανδρουλάκη. Και πράγματι ήταν μια ομιλία διαφορετική από τις άλλες καθώς ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε μόνο για την Ευρώπη παρουσιάζοντας τις θέσεις του Κινήματος και προτρέποντας τους νέους την Κυριακή των Ευρωεκλογών να αλλάξουν και να μην βουλιάξουν στις παραλίες!


Ξεκινώντας από την διαπίστωση ότι διανύουμε μια από τις πιο άνευρες προεκλογικές περιόδους και από την μεγάλη απογοήτευση που επικρατεί τόνισε ότι το πιο οδυνηρό είναι ότι δεν υπάρχει πολιτική ατζέντα. «Η Ν.Δ. ωθεί τον κόσμο στην αποχή γιατί την βολεύει όπως την βολεύει και η υποβάθμιση του πολιτικού διαλόγου» είπε και ανέφερε μερικές από τις επιτυχίες του ΠΑΣΟΚ στην Ευρώπη για να υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το ΠΑΣΟΚ στις ευρωπαϊκές επιτυχίες. Οι προοδευτικοί πρέπει να απαντήσουν δε δύο ερωτήματα: 1) Ποια είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση (πολιτικά, γεωγραφικά κ.τ.λ.) και 2) ποιες είναι οι προτεραιότητες, μιλώντας για την οικονομία, για την κοινή εξωτερική πολιτική, για το περιβάλλον, για την μετανάστευση για να υπογραμμίσει την δέσμευση του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα ψηφίζει τον Μπαρόζο στην Ευρωβουλή.
Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Ο νέος έχει την αίσθηση ότι η ελευθερία του είναι η κατανάλωση και η νέα γενιά πρέπει να πολιτικοποιηθεί».
Στην εκδήλωση, που άνοιξε με χαιρετισμό ο γραμματέας της νεολαίας Νίκος Αμοιρίδης, παραβρέθηκαν, ο βουλευτής Γ. Φλωρίδης, ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης, το μέλος του Εθν. Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Σ. Τσολάκης, ο γραμματέας της Ν.Ε. Λ. Δημητριάδης, ο νομ. σύμβουλος Γ. Φραγγίδης.