Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 6:14:19 μμ
Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 11:53

Νέα κοιμητήρια Κιλκίς: το πιο καυτό πρόβλημα σήμερα

«Η κατασκευή νέων κοιμητηρίων στο Κιλκίς αποτελεί σήμερα το πιο καυτό και επείγον πρόβλημα του Δήμου Κιλκίς. Δεν παίρνει πλέον καμία καθυστέρηση η υλοποίησή του, αφού τα παλαιά έχουν από χρόνια κορεσθεί και έχουν καταληφθεί ακόμη και οι διάδρομοι τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Οραμα και Δράση», με επικεφαλής τον Παύλο Πασσαλίδη.
«Το θέμα δεν είναι τωρινό. Έχει δρομολογηθεί από καιρού, όμως παραμένει ανεξήγητη και αδικαιολόγητη η πρωτοφανής αδράνεια της δημοτικής αρχής.


Η χωροθέτηση τους έχει γίνει εδώ και χρόνια, δίπλα στον υποσταθμό της ΔΕΗ παλαιό δρόμο προς Τέρπυλλο και υπάρχει χρηματοδότηση και έχει αναδειχθεί εδώ και ένα έτος ανάδοχος εργολάβος.
Οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής στις δικές μας επανειλημμένες ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο ήταν καθησυχαστικές  τόσο σε περιβαλλοντικά θέματα, όπως τα υψηλής τάσεως ρεύματα της ΔΕΗ, το ανάγλυφο του εδάφους που οδηγεί προς το Γαλλικό ποταμό, όσο και πολεοδομικά που αφορούν τις αλλαγές στις αρχικές εκσκαφές και διαμορφώσεις του χώρου.
Αυτή τη στιγμή παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και διερωτώμεθα εάν τελικά υλοποιηθεί ή όχι η κατασκευή νέων κοιμητηρίων.
Το πρόβλημα είναι τεράστιο όπως και οι ευθύνες. Καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλογισθεί τις ευθύνες της και να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο και τους κιλκισιώτες για τα πραγματικά προβλήματα που καθυστερούν την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου».