Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 10:53:26 πμ
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008 05:40

Νέοι του Κιλκίς στη Σλοβενία

Αντιπροσωπεία του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων του Δήμου Κιλκίς πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη – σεμινάριο, από 10 έως 21 Μαρτίου, στο αντίστοιχο Κέντρο του Δήμου Celje της Σλοβενίας. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Κιλκίς  Κυριακού Γρηγόρης καθώς και οι εθελόντριες Έφη Τσαμπάκη και Ρούλα Μπεναβίδου. Να σημειωθεί ότι η κ. Ρούλα Μπεναβίδου βρίσκεται στη Σλοβενία από τα μέσα Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση».

Κύριος στόχος ήταν σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο κέντρων αφού η μεταξύ τους συνεργασία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2006, στο πλαίσιο τόσο ανταλλαγής νέων (σε συνεργασία και με την Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών) όσο και της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας. Οι εκπρόσωποι των δύο Κέντρων  εντόπισαν νέα κοινά πεδία δράσης και συμφώνησαν να διερευνήσουν τη δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας με την αξιοποίηση του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση».
Το πρόγραμμα περιελάμβανε σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στο Κέντρο Νεολαίας του Celje καθώς και σε συνεργασία με άλλους φορείς στο Maribor και τη Loubljana. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των δραστηριοτήτων των φορέων, επίδειξη λειτουργίας του δικτύου πληροφοριών Infopentja καθώς και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης που αναπτύσσονται από τους 2 φορείς. Παράλληλα οργανώθηκαν επισκέψεις σε εναλλακτικά Κέντρα Πληροφόρησης Νέων τα οποία απευθύνονται σε νέους που επέλεξαν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.
Η επίσκεψη έκλεισε με την παράθεση – εκ μέρους της ελληνικής αντιπροσωπείας -  γεύματος, το οποίο ετοίμασαν εξολοκλήρου οι εθελόντριες του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Κιλκίς.