Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 2:46:11 πμ
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 09:02

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝ ΚΙΛΚΙΣ ΟΧΙ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών

«Η Ελληνική Κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μη εγγεγραμμένων μεταναστών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία Κιλκίς του Συνασπισμού. «Ως μέλη της νεολαίας Συνασπισμού Κιλκίς, οφείλουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο να καταδικάσουμε ενέργειες που θέτουν όχι απλά υπό αμφισβήτηση, αλλά υπό αίρεση τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, τοξικομανών, καθώς και άλλων αποκλεισμένων, γηγενών και μη, που επιβιώνουν σε όλη τη χώρα.


Η ιδέα της κοινωνικής ανάπτυξης, που με τόσο σθένος παρουσιάζεται σε αυτή τη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια, δεν είναι δυνατόν να συνοδεύεται από εγκλεισμούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όταν η μεταναστευτική πολιτική μιας χώρας συρρικνώνεται σε ένα θέμα, τη σύλληψη και επαναπροώθηση ανθρώπων, τότε τα προβλήματα της κοινωνίας αυτής βρίσκονται όχι στη μετανάστευση, αλλά στην ανάπτυξη ακραίων και αντιανθρωπιστικών ιδεών στους κόλπους της κοινωνίας μας. Η νεολαία Συνασπισμού Κιλκίς δεν θα παραμείνει αδιάφορη απέναντι στην καταστρατήγηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η ελεύθερη μετακίνηση, και ιδιαίτερα όταν αυτά φαίνεται να πλήττονται με ένα τόσο βάναυσο τρόπο από την Ελληνική Πολιτεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και δηλώνουμε πως με μοναδικό μέσο και σύμμαχο μας τη  γνώση θα σταθούμε απέναντι σε τέτοιου είδους απαράδεκτες μεθοδεύσεις.
Η Νεολαία Συνασπισμού Κιλκίς έχοντας πρόσφατα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, πανελλαδικά και τοπικά, εκφράζει την απορία της για το 50% των συμπολιτών μας που εμπιστεύτηκαν στον Νομό μας, τις δεξιές και ακροδεξιές πολιτικές εκφραζόμενες μέσω των 2 πολιτικών κομμάτων που με τις δικές τους αποφάσεις τόσο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη οδήγησαν το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής στο να επαναφέρουν την δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης (με τον ψευδεπίγραφο τίτλο των «κέντρων υποδοχής») και να αναβιώσουμε τις πιο μαύρες σελίδες της ευρωπαϊκής Ιστορίας. Ο εγκλεισμός χιλιάδων ανθρώπων σε στρατόπεδα-φυλακές, με μόνο ουσιαστικά κριτήριο την εθνική καταγωγή τους (αφού η παράνομη είσοδος στη χώρα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια ποινή), αποτελεί ένα ακόμα σημείο στη διολίσθηση της κοινωνίας σε ένα ιδιότυπο ολοκληρωτισμό. Καμία υποτιθέμενη πολιτική σκοπιμότητα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την επαναδημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Για μία ακόμα φορά θα επαναλάβουμε ότι για τα κοινωνικά προβλήματα δεν φταίει κανείς άλλος πέρα από την κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της καταστολής, και της γκετοποίησης.