Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 12:17:48 πμ
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 07:33

Νερό, πολύτιμο αγαθό

«Αποτελεί  πλέον κοινή διαπίστωση όλων μας , ότι το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό, που μέρα με την μέρα γίνεται ολοένα και πιο έντονη η ανεπάρκειά του. Όσο αφορά την περιοχή του Δήμου μας , μια τέτοια έλλειψη άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή κατά τις Καλοκαιρινές περιόδους των τελευταίων ετών,  εξαιτίας κυρίως των λίγων χιονοπτώσεων και βροχοπτώσεων της χειμερινής περιόδου που επηρεάζουν άμεσα τις πηγές του Πάϊκου , αλλά και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από το τέλος της Άνοιξης μέχρι και τον Οκτώβριο, γεγονότα που συμβάλλουν τόσο στη μείωση της προσφερόμενης , όσο και στην αύξηση της ζητούμενης ποσότητας νερού.
Φροντίζοντας λοιπόν για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωση του, σας παρακαλούμε να συμβάλλετε θετικά , σε μια κοινή προσπάθεια εξοικονόμησης του πόσιμου νερού , προσέχοντας ιδιαίτερα την άσκοπη σπατάλη του, ώστε να μην το στερηθούμε.
Όλοι μαζί προσέχουμε ……….για να έχουμε.»
Είναι η επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος της Ευρωπού κος Κουρτανίδης προς όλους τους δημότες με στόχο να τους ενημερώσει και να τους ευαισθητοποιήσει ώστε να χρησιμοποιούν το νερό με προσοχή και οικονομία.
Το φυλλάδιο επί πλέον εμπεριέχει χρήσιμες οδηγίες   ,τις οποίες αν ακολουθήσουν οι πολίτες τα οφέλη θα είναι σημαντικά.