Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, 11:14:00 μμ
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:21

Ο Αγωνιστής και ο ηγέτης - πρότυπο

 Το προγραμμα εκδηλώσεων για τη επέτειο της Απελευθέρωσης του Κιλκίς, της 21ης Ιουνίου, έκλεισε από το Δήμο Κιλκίς, με  μια σπουδαία εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη και την προσφορά του μεγάλου Κιλκισιωτή αγωνιστή της Αριστεράς, Κώστα Γαβριηλίδη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο, με συνδιοργανωτές το Δήμο Κιλκίς και το Σύλλογο Κιλκισιωτών Αθήνας. Στο φουαγιέ λειτούργησε κι έκθεση φωτογραφίας απ’ τη ζωή του Κώστα Γαβριηλίδη.
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. και αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρήστος Σπίγκος, ενώ χαιρέτησαν ο νομαρχιακός σύμβουλος Κ. Χαλίτσιος εκ μέρους του ΚΚΕ, ο αντινομάρχης Αν. Αμανατίδης, ο δήμαρχος Δ. Τερζίδης κι ο πρόεδρος του Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας Βασίλειος Κωνσταντινίδης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη ζωή και το πλούσιο έργο του αγωνιστή, η μνήμη του οποίου τιμήθηκε.
Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρώην υπουργός Κ. Τριαρίδης, ο οποίος εντυπωσίασε βαθειά το ακροατήριο του με το πλήθος των στοιχείων που παρέθεσε γύρω από τη ζωή και τους αγώνες του Κ. Γαβριηλίδη καθώς και με τις αναφορές του στο ιστορικό πλαίσιο του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, μέσα στο οποίο έδρασε καταλυτικά ο επιφανής συμπατριώτης μας.
Τονίζοντας ότι «50 χρόνια σιωπής για την προσφορά, την προσωπικότητα και τη μεγαλοσύνη του Κ. Γαβριηλίδη έσπασαν», ο κ. Τριαρίδης δήλωσε θαυμαστής του μεγάλου αγωνιστή, τον οποίο είπε ότι θεωρεί πρότυπο ζωής κι αφιέρωσε στη μνήμη του το τραγούδι του Γ. Μαρκόπουλου «Ο Γεροδάσκαλος», ανεβάζοντας στα ύψη τη συγκίνηση των ακροατών.
Η εκδήλωση έκλεισε με νέες μεγάλες «δόσεις» συγκίνησης καθώς η κόρη του μεγάλου αγωνιστή, Νίτσα Γαβριηλίδου, αναφέρθηκε σε άγνωστες πτυχές απ΄ τη ζωή του πατέρα της και κυρίως αυτές που αφορούσαν τον δραματικό θάνατο και την περιπετειώδη ταφή του.
Την εκδήλωση χαιρέτησε με μήνυμα του ο υφυπουργός Κ. Κιλτίδης κι η ΝΕ Κιλκίς του Συνασπισμού, ενώ πλην των προαναφερθέντων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Λατσιών και ο πρώην βουλευτής Ν. Αφεντουλίδης.