Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 12:58:20 μμ
Παρασκευή, 25 Απριλίου 2008 06:29

Ο Αν Ανανιάδης καλείται να παραδώσει βιβλία, ταμείο και σφραγίδα

Τα δικαστήρια του Κιλκίς έδωσαν λύση στην αντιπαράθεση των συνεταιριστών της Βάθης  δικαιώνοντας την ομάδα των πέντε εξ αυτών που προσέφυγαν κατά του πρώην προέδρου του τοπικού Συνεταιρισμού Αναστάσιου Ανανιάδη.

¨όπως είναι γωνστό και αποκαλύψαμε κατά αποκλειστικότητα σε ρεπορτάζ στις ασρχές του έτους, στ Συνεταιρισμό Βάθης διεξήχθησαν δυο εκλογές και επομένως εκλέχτηκαν δυο διοικήσεις. Μια που οργάνωσε ο κ. Αν. Ανανιάδης και η δεύτερη - και νόμιμη όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο- που εξέλεξε τους κ. Γ. Κοκτσίδη, Στέφανο Κριτσιάνη, Νικόλαου Γαβρά, Γεώργιου Κωνσταντινίδη και Αμαστάσιου Τσολακίδη.
Ωστόσο ο κ. Ανανιάδης είχε στην κατοχή του τη σφραγίδα, τα κλειδιά, το βιβλίο πρακτικών και το ταμείο του συνεταιρισμού.
Οι προαναφερθέντες πέντε (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, ταμίας, γραμματέας και μέλος της νόμιμης διοίκησης) προσέφυγαν στα δικαστήρια και με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ζήτησαν την εφαρμογή του νόμου.
Το δικαστήριο στις 17 Απριλίου εξέδωσε απόφαση με την οποία δέχεται την αίτησή τους και υποχρεών4ι τον κ. Ανανιάδη να τους παραδώσει σφραγίδα, κλειδιά, βιβλίο πρακτικών και ταμείο, αναγνωρίζοντάς τους ως τη νόμιμη διοίκηση του συνεταιρισμού.
Ειδικότερα αναφέρεται στην απόφαση ότι «…πιθανολογήθηκε το ανυπόστατο της γενικής συνέλευσης που έλαβε χώρα στις 28 Δεκεμβρίου καθόσον δεν συγκλήθηκε νόμιμα κατ’ άρθρο 20 του καταστατικού του ως άνω συνεταιρισμού, αλλά αποτέλεσε συγκέντρωση 17 ατόμων μη έχουσα τυπικά εξωτερικά γνωρίσματα ούτε της τακτικής ούτε της έκτακτης γενικής συνέλευσης …».