Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 2:58:45 μμ
Δευτέρα, 06 Μαϊος 2024 21:04

Ο Αναστάσιος Χαραλαμπίδης, ο κάλλιστος π. διευθυντής της Παθολογικής του Κιλκίς και άνθρωπος έφυγε άδικα και πρόωρα από τη ζωή

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Η πάλη που έδωσε για τη ζωή του το τελευταίο διάστημα ο γιατρός Αναστάσιος Χαραλαμπίδης προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση στην κοινωνία του Κιλκίς. Σήμερα Δευτέρα η μάχη αποδείχθηκε άνιση και ο εξαίρετος άνθρωπος και επιστήμονας απεβίωσε βυθίζοντας στη θλίψη το Κιλκίς.

 

Δεν έκλεισε καν τα  72 του χρόνια ο γιατρός με καταγωγή από το Δροσάτο καθώς γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1952. Σπούδασε Ιατρική στη Θεσσαλονίκη και υπηρέτησε με αυταπάρνηση και υποδειγματικό ανθρωπισμό το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στον πάσχοντα Κιλκισιώτη που προσέφευγε στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.

Ως Διευθυντήςτης Παθολογικής του Κλινικής υπηρέτησε τα τελευταία πολλά χρόνια μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε, όταν συμπλήρωσε τα 67 του χρόνια.

Καλοσυνάτος και ήπιος άνθρωπος, δοτικός και εξαίρετος γιατρός παθολόγος, ο Τάσος Χαραλαμπίδης όπως όλοι τον γνώριζαν και ζητούσαν τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο Κιλκίς, αποτέλεσε με την υποδειγματική στάση ζωής του φωτεινό παράδειγμα ανθρώπου-γιατρού και δημόσιου λειτουργού.

Συνέδεσε τη ζωή του με την επίσης γιατρό ρευματολόγο Κυριακή (Κική) Παντελίδου και δημιούργησαν μια αγαπημένη οικογένεια με δυο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και Βασίλειο, επίσης λαμπρούς επιστήμονες.

Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 7 Μαΐου η οικογένειά του και οι πολυάριθμοι φίλοι της θα συνοδεύσουν το μεταστάντα στην τελευταία του κατοικία μετά την νεκρώσιμη ακολουθία που θα τελεστεί στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δροσάτο.

Η δημοσιογραφική οικογένεια των ΕΙΔΗΣΕΩΝ συγκλονισμένη από το θλιβερό άγγελμα συμπάσχει και δέεται για την εξ  Ύψους παρηγορία των οικείων του.