Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 6:09:07 μμ
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 09:33

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης στην εκδήλωση εορτασμού της 106ης επετείου της Μάχης του Σκρα

Στην εκδήλωση εορτασμού της 106ης επετείου της Μάχης του Σκρα παρέστη, σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο πεσόντων όπου και κατέθεσε στεφάνι. Στο μήνυμά του για την 106η επέτειο της Μάχης του Σκρα, ο Αντιπεριφερειάρχης υπογραμμίζει: «Τιμούμε, σήμερα, τον θρίαμβο της ελληνικής ψυχής και αποφασιστικότητας. Αποτίουμε τον επιβαλλόμενο φόρο τιμής στην αιώνια μνήμη των ηρωϊκώς πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών και στρατιωτών.

  Εδώ, στο Σκρα, γράφτηκε μία από τις πιο μεγάλες και λαμπρές σελίδες της Ιστορίας. Εδώ, στα ποτισμένα από τους αγώνες των Ελλήνων, χώματα της Μακεδονίας, τιμούμε τους ήρωες που κατάφεραν να μετουσιώσουν τον φόβο του θανάτου σε νίκη, που πολέμησαν με αυταπάρνηση, με γενναιότητα και με αγάπη για την πατρίδα, στη Μάχη που έκρινε την τύχη της Μακεδονίας.

 Το μήνυμα της ενότητας, της αφοσίωσης στο καθήκον και της αυτοθυσίας, το ανυπέρβλητο παράδειγμα φιλοπατρίας και το κατόρθωμα της ελληνικής ψυχής είναι ορόσημο στη συλλογική μας μνήμη και ένδοξο κεφάλαιο στη νεοελληνική και την παγκόσμια Ιστορία.

Αιωνία τους η μνήμη.