Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 7:36:13 πμ
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:43

Ο Αστυνομικός Διευθυντής με τους εμπόρους του Κιλκίς

Την Διοίκηση  του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς επισκέφθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Κιλκίς Κωνσταντίνος Κρητικόπουλος και συζήτησε θέματα που αφορούν την τοπική αγορά της πόλης , το κυκλοφοριακό, τον έλεγχο (αστυνόμευση), την ασφάλεια κ.λπ. Η συζήτηση έγινε σε φιλικό περιβάλλον και κατατάσσεται σ' ένα νέο τρόπο προσέγγισης που εφαρμόζει ο Αστυνομικός Διευθυντής και αυτό τον τιμά ιδιαίτερα.


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Σταύρος Χατζηγεωργιάδης, αφού πρώτα τον ενημέρωσε για την δράση του Συλλόγου, τις δυσκολίες του εμπορίου και των εμπόρων, την χρησιμότητα της ιστοσελίδας του Συλλόγου, η οποία  είναι χρήσιμη και για τους πολίτες (www.eskilkis.gr ) ζήτησε από τον Αστυνομικό Διευθυντή:
1. Τη συνέχιση της παρουσίας των Αστυνομικών Οργάνων στο Εμπορικό κέντρο της πόλης, για το αίσθημα ασφάλειας που θέλει να νοιώθει και ο Έμπορος.
2.   Την γρήγορη και αποτελεσματική παρουσία των οργάνων σε κάλεσμά τους από τον Εμπορικό Σύλλογο, για θέματα που αφορούν πλανόδιο εμπόριο στο εμπορικό κέντρο, επαιτεία,  κ.λπ.                                                                             
3.   Να γίνει καταγραφή των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από το κυκλοφοριακό, τις πρόσφατες  μονοδρομήσεις, από τις διπλό σταθμεύσεις των Ι.Χ. αυτοκινήτων, καθώς επίσης και από τις θέσεις στάθμευσης φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων από τα φορτηγά , και να τεθούν εκ νέου προς συζήτηση στην επιτροπή του Δήμου που είναι αρμοδιότητά του.
4. Τρόπους μείωσης της ταχύτητας των Ι.Χ. αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής ανέλυσε στον Πρόεδρο τις προθέσεις της Αστυνομίας για τον τρόπο αστυνόμευσης και τον έλεγχό της. Ανέφερε πως μέλημά του είναι να οικοδομηθεί σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και της Αστυνομίας, και τακτική του είναι να συναντιέται εκτός γραφείου με τους φορείς της πόλης και τους πολίτες. Τέλος, ανέφερε πως στο Κιλκίς υπάρχει μια αρμονική συνεργασία με όλους (δημοσιογράφους, πολίτες, φορείς) γεγονός που διευκολύνει το έργο της Αστυνομίας, και πως αυτό θα ήθελε να συνεχισθεί και με τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς.
Από πλευράς του ο Πρόεδρος του Συλλόγου διεμήνυσε πως θα διατηρηθεί αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία και με τους διοικητές των τμημάτων, πως θα παροτρύνουν τους συναδέλφους εμπόρους κατά την διάρκεια της νύχτας να έχουν φώτα ασφαλείας αναμμένα στα καταστήματά τους, πως θα γίνει καταγραφή των σταθμευμένων Ι.Χ. αυτοκινήτων επί των οδών 21ης Ιουνίου και Ελ. Βενιζέλου, για να διαπιστωθεί εάν τις θέσεις στάθμευσης καταλαμβάνουν έμποροι ή καταναλωτές και να τεθούν προτάσεις. Και τέλος, πως θα υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και ενημέρωσης για γρήγορες λύσεις θεμάτων που τυχών προκύπτουν.