Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 1:31:37 πμ
Κυριακή, 03 Μαϊος 2009 07:16

Ο δήμος Ευρωπού βράβευσε του άριστους

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π) του Δήμου Ευρωπού οργάνωσε με επιτυχία την τελετή βράβευσης των άριστων νέων του δήμου, των επιτυχόντων μαθητών του Δήμου Ευρωπού στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και των μαθητών που πρώτευσαν στο Γυμνάσιο και ΓΕΛ Ευρωπού κατά το σχολικό έτος 2007-2008.


Το Σάββατο 25 Απριλίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια απλή όμορφη και συγκινητική εκδήλωση βραβεύτηκαν  από τη Δημοτική αρχή οι πρωτεύσαντες μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου Ευρωπού, και οι εισαχθέντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα   &Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα  κατά το σχολικό έτος 2007-08.
Παρόντες ήταν, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Τσακίρης Γιάννης, ο πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ  κ. Νικολαΐδης Δημήτρης, η καθηγήτρια κα Αγοραστίδου Άννα και  οι γονείς των παιδιών.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος, ο οποίος παρότρυνε τους νέους να μη διστάσουν να συγκρουστούν με το κατεστημένο, να δημιουργήσουν το δικό τους κόσμο και τέλος να επιστρέψουν στον τόπο τους, για να δημιουργήσουν.
Ο Λυκειάρχης και πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ κ. Σταφύλης Κωνσταντίνου, τόνισε ότι  «στην εποχή των αρεστών ο Δήμος  Ευρωπού επιβραβεύει τους άριστους, και ότι  μαθητές, καθηγητές, γονείς και Τοπική Αυτοδιοίκηση πορευόμαστε με αγάπη, μεράκι, φαντασία και πολλή δουλειά. Πορευόμαστε και Δημιουργούμε».
Η εκπρόσωπος των μαθητών, φοιτήτρια, Μαρία Κουρουτζή, εμφανώς συγκινημένη  είπε: «Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ που είστε σήμερα, μια ιδιαίτερη ημέρα για εμάς, κοντά μας. Μια ημέρα χαράς, μια ημέρα επιβράβευσης της προσπάθειας που κάναμε για μια ολόκληρη χρονιά με στόχο την εισαγωγή μας σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Και τώρα είμαστε εδώ, τα έχουμε καταφέρει και ο καθένας από εμάς ξεκινάει πλέον τον δικό του ξεχωριστό δρόμο, ακλουθεί τα όνειρά του μακριά από την προστασία και την φροντίδα της οικογένειας του, μακριά από παιδικούς φίλους.
Μπορεί να βρισκόμαστε ο ένας πολύ μακριά από τον άλλον δεν θα ξεχάσουμε όμως ποτέ όλα όσα περάσαμε μαζί τα τελευταία έξι χρόνια. Όλες τις στιγμές ευτυχίας αλλά και λύπης που νιώσαμε, τις εκδρομές μας, τα παιχνίδια στα διαλλείματα, τις τόσες διδακτικές ώρες και πολλά άλλα που περάσαμε μαζί. Όλα αυτά θα παραμείνουν μια όμορφη ανάμνηση όσα χρόνια και αν περάσουν.
Νιώθουμε την ανάγκη ακόμη να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους όσους ήταν δίπλα μας και μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα την τελευταία χρονιά που τους είχαμε ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη.
Τους γονείς και συγγενείς μας, που ήταν και θα είναι δίπλα μας κάθε φορά που θα χρειαζόμαστε τη φροντίδα και τις συμβουλές τους. Τους καθηγητές μας, που χωρίς τη πολύτιμη βοήθειά τους και τις γνώσεις τους δεν θα είχαμε καταφέρει να εισαχθούμε στις σχολές που επιθυμούσαμε. Το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που στήριζε και πραγματοποιούσε κάθε επιθυμία μας.
Τέλος, θα θέλαμε να πούμε σε όσους συμμαθητές μας δεν τα κατάφεραν πέρυσι, να συνεχίσουν την προσπάθειά τους με υπομονή και επιμονή και πολύ σύντομα θα τα καταφέρουν εξίσου καλά.
Εύχομαι σε όλους μας καλή σταδιοδρομία και μια φοιτητική ζωή γεμάτη γνώσεις, νέες εμπειρίες και όμορφες στιγμές που θα αγγίξουν το όνειρό μας».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν γονείς, καθηγητές και προσκεκλημένοι οι οποίοι παρέδωσαν τα βιβλία. 
ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΑΘΗΤΕΣ:
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Α΄ ΤΑΞΗ: Στεργίδου  Ελπινίκη   με βαθμό  19  κ 10/13.
Β΄: Κωνσταντινίδου  Ειρήνη –Μαρία με βαθμό 19 κ 9/13.
Γ΄: Τσιρίκη Σοφία, με βαθμό 19 κ 12/13.
ΛΥΚΕΙΟΥ
Α΄τάξη: Σπυρίδου Ευθυμία, με βαθμό 19 κ 12/13.
Β΄: Κεραμιδά Παρασκευή, με βαθμό 18 κ 5/10.
Γ΄: Πολίτη Αθανασία, με βαθμό 18 κ 9/10.
ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΣΕ ΑΕΙ&ΤΕΙ
1. Βαρνάβα Κωνσταντίνα, Λογιστική ΤΕΙ  Καβάλας.
2. Γαρδάνη Πασχαλίνα, ΤΕΦΑΑ. Θεσ/νίκης.
3. Γιαννακούλα Άννα, Εμπορίας και Διαφήμισης ΤΕΙ Λαμίας.
4.Δημοπούλου Αικατερίνη,  Λογιστική ΤΕΙ Μεσολογγίου.
5. Ιωαννίδου Μαρία, Επιστημών Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία Θράκης..
6.Καμπάση Φιόλντα, Ιατρικών Εργαστηρίων ΤΕΙ Λάρισας.
7. Κουρουτζή Μαρία, Μηχανικών και Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείο Κρήτης.
8 Κυριαζίδου Γεωργία, Φιλισοφίας Παιδαγωγικής & ψυχολογίας Ιωαννίνων.
9.Κωνσταντίνου Γεώργιος, Μηχανολογίας ΤΕΙ Σερρών.
10. Λάμπρου Ζωή, Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
11.Μιτικάκη Βασιλική, Ιατρικών Εργαστηρίων ΤΕΙ Λάρισας.
12.Μοφρίδου Αρχοντούλα, Φιλογίας Ιωαννίνων.
13. Μπαδάκης Συμεών, Οχημάτων ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
14. Μπακάλη Ελπινίκη, Τυποποίησης & Διακ.Προιόντων ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
15. Μποτζώρης Γεώργιος, Αυτοματισμού ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
16. Νάντσιου Ηλιάνα, Θεατρικών Σπουδών Πάτρας.
17. Παντηρμάς Ιωάννης, Αστυφυλάκων.
18. Πολίτη Αθανασία, Πληροφορική Θεσσαλονίκης.
19. Ρειζάκης Ευριπίδης, Εμπορίας & Διαφήμισης ΤΕΙ Λαμίας.
20. Σιδεράς Λάζαρος, Ιατρική Θράκης.
21. Σπυρίδης Ιωάννης, αστυφυλάκων.
22. Τάταρη Κυράτσα, Βρεφονηπιοκομίας ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.