Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 10:17:40 μμ
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2008 13:58

Ο Δήμος Κιλκίς σε τροχιά Ψηφιακής Σύγκλισης

Ο Δήμος Κιλκίς, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», παρουσιάζει έναν απολογισμό των έργων του, και συζητά για τις ανάγκες, τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται εν όψει του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», σε ένα διήμερο ανοικτό συνέδριο, στις  21 – 22 Δεκεμβρίου 2008. 
Το συνέδριο, με θέμα «Πάμε Ψηφιακά..! Ο Δήμος Κιλκίς σε τροχιά Ψηφιακής Σύγκλισης», διοργανώνεται στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου (Γεωργίου Καπέτα 17), στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης των Πολιτών για την Ψηφιακή Δημόσια Διοίκηση στο Δήμο Κιλκίς».


Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτριος Τερζίδης, εκπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Κοινωνίας της Πληροφορίας καθώς και  εκπρόσωποι φορέων.
Την πρώτη μέρα θα χαιρετίσουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι και θα γίνει συνοπτική παρουσίαση της νέας φιλοσοφίας της ψηφιακής στρατηγικής 2007-2013, για το σχεδιασμό των δράσεων στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α,  ενώ  θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την Ψηφιακή Ασφάλεια και τον ρόλο της στην αξιοποίηση των ψηφιακών υπηρεσιών από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Θα ακολουθήσει παρουσίαση του Επιχειρησιακού Προγράμματος που αφορά στην Ψηφιακή Σύγκλιση του Δήμου και θα συζητηθούν οι ανάγκες, τα προβλήματα και οι επιδιώξεις του,  εν’ όψει της νέας προγραμματικής περιόδου.
Τη δεύτερη μέρα, θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στο Δήμο και έχουν χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνίας της Πληροφορίας», ενώ θα υπάρξουν και παρουσιάσεις–εισηγήσεις αναφορικά με την Νέα Εποχή της Ψηφιακής Σύγκλισης  (ιδέες - τεχνολογίες – κατευθύνσεις – νέα έργα).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο www.kilkis2013.com.