Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 1:47:07 μμ
Τετάρτη, 22 Μαϊος 2024 09:38

Ο Ε.Ε.Σ. Γουμένισσας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού και την Ημέρα της Μητέρας

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Γουμένισσας ,την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, διοργάνωσε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο, γιορτάζοντας ταυτόχρονα την Παγκόσμια  Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού και  τη Γιορτή της Μητέρας.

Στην εκδήλωση, που παρουσίασε η κ.Δώρα Κεχαγιά ,αναφορά  στην ιστορία και δράση του Ερυθρού Σταυρού έκανε η πρώην εκπαιδευτικός κ. Όρσα Αργυροπούλου-Τόδη ,ενώ  ένα οδοιπορικό ταξίδι για τον υπεράνθρωπο ρόλο της μάνας στη φωτιά του πολέμου παρουσίασε  η επόπτης δημόσιας υγείας κ.Κούλα Κεχαΐδου ,με  μια  μικρή  θεατρική παράσταση  «για τη Σύρια μάνα  στο πόλεμο>>, μαζί με τις  μικρές  μαθήτριες  Ολυμπία,Πετρίνα,Ραφαέλα και Φαίη.

Τιμήθηκαν, δύο γυναίκες της πόλης μας, η κ.Ευθαλία Κούπανη  και η κ.Μαγδαληνή Σολομωνίδου-Μανδρά,  ως υποδείγματα  αξιοπρέπειας και αντοχής ,σύμβολα  υπομονής και αγώνα της Μητέρας.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Πανοσιολογιώτατος π.Χρήστος Γραμματικός,ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ.Αθανάσιος Τζούρτζος, η Διευθύντρια  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης κ.Φιλιπππιδάκη,ο επίτιμος πρόεδρος του τμήματος κ.Χρήστος Ίντος, μέλη της τοπικής κοινότητας, εκπρόσωποι συλλόγων  του τόπου μας,ερυθροσταυρίτες και ερυθροσταυρίτισες  και πλήθος κόσμου.

 Αναμνηστική πλακέτα προσέφερε στον ιστορικό μουσικό σύλλογο «ΛΕΧΡΙΤΕΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ>>, που  μας μάγεψε και μας ταξίδεψε με τα τραγούδια του, ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Γουμένισσας κ.Γιώργος Κουσιδώνης.

Πολύτιμη υπήρξε η βοήθεια που πρόσφεραν οι εθελοντές του υπό ίδρυση τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. Γουμένισσας, και τους ευχαριστούμε γι αυτό.

Ήταν μια κατά γενική ομολογία επιτυχημένη εκδήλωση, που ζέστανε

τις καρδιές μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ. Γουμένισσας