Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, 1:14:10 μμ
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008 05:36

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς στο δημοτικό Χέρσου

Το Δημοτικό  Σχολείο του Χέρσου επισκέφτηκε τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008 ο γνωστός αθηναίος συγγραφέας της παιδικής και όχι μόνο λογοτεχνίας, Φίλιππος Μανδηλαράς στα πλαίσια της ημέρας της παιδικής λογοτεχνίας (2.4.08) και με ευθύνη της όλης διοργάνωσης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς.
Αυτή τη φορά δεν έγινε μια απλή μόνο συζήτηση – γνωριμία ανάμεσα στους μαθητές και το συγγραφέα, αλλά ο Φίλιππος Μανδηλαράς προχώρησε και σε δραματοποίηση με θεατρικό παιχνίδι των χαρακτήρων του βιβλίου του «το διαστημικό τσίρκο» το οποίο είχαν ήδη διαβάσει μαζί με τους δασκάλους τους τα παιδιά  της Γ και Ε τάξης του Σχολείου.
Το αποτέλεσμα αυτού του «λογοτεχνικού παιχνιδιού» ανάμεσα στο συγγραφέα και τα παιδιά ήταν τόσο καλό που η προγραμματισμένη για να τελειώσει στις 12.00 εκδήλωση έφτασε στις 13.15!
Η όλη επίσκεψη εντάχθηκε στη δραστηριότητα «ημέρες λογοτεχνίας στο σχολείο» που διοργανώνεται αυτές τις ημέρες στο Χέρσο  με έκθεση  παιδικού βιβλίου, διαγωνισμό συγγραφής πρωτότυπου παραμυθιού κλπ. Παράλληλη η Διεύθυνση του Σχολείου ευχαριστεί θερμά τους ανθρώπους της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς για την επιλογή του Δημοτικού Χέρσου και ελπίζει στην καθιέρωση αυτής της συνεργασίας  ως ετήσιο θεσμό…!