Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, 10:24:31 πμ
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 10:14

Ο κιλκισιώτης Κώστας Τσαβδαρίδης στους κορυφαίους επιστήμονες του Κόσμου

Το διάσημο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (ΗΠΑ) δημοσίευσε πρόσφατα μια ενημέρωση της λίστας με τους κορυφαίους 2% επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως στο αντικείμενό τους.  Είναι η γνωστή λίστα 2% με τους κορυφαίους επιστήμονες και ανάμεσά τους και ο κιλκισιώτης μηχανικός Κώστας Τσαβδαρίδης, που με τις διακρίσεις του τιμά τον γενέθλιο τόπο του και την Ελλάδα.

 

Αυτή η κατάταξη, που θεωρείται η πιο διάσημη παγκοσμίως, βασίζεται στις βιβλιομετρικές πληροφορίες που περιέχονται στη βάση δεδομένων Scopus και περιλαμβάνει περισσότερους από 160.000 ερευνητές, από περισσότερους από 8 εκατομμύρια επιστήμονες που θεωρούνται ενεργοί παγκοσμίως, από 22 επιστημονικά πεδία και 176 υποπεδία που ελήφθησαν υπόψη.

Η λίστα προσδιορίζει τους κορυφαίους μελετητές στους τομείς της ειδικότητάς τους, των οποίων οι δημοσιεύσεις αναφέρονται συχνότερα από άλλους συγγραφείς σε όλο τον κόσμο. Η ανάλυση που εκπονήθηκε από ομάδα ειδικών του Stanford University διεξήχθη με βάση αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2020 και του συνολικού τους έργου, και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8.000.000 επιστημόνων παγκοσμίως, απαριθμεί δε επιστήμονες των οποίων οι δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες έχουν επιταχύνει την πρόοδο στους αντίστοιχους τομείς τους και έχουν επηρεάσει την εξέλιξη της εργασίας άλλων ερευνητών.

Ο Κώστας Τσαβδαρίδης, γιος του γνωστού μηχανικού του Κιλκίς Ονούφριου Τσαβδαρίδη, σπούδασε στο Imperial College London και εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπου και διαμένει.