Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022, 7:19:19 πμ
Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 14:55

Ο Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος ευλόγησε την ομάδα Microgreens Magicgreens του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς για την Ευρωπαϊκή πρωτιά

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε στην Ιερά Μητρόπολη την επίσκεψη της ομάδας Microgreens Magicgreens του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, η οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα στο μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ νεανικής επιχειρηματικότητας, που διεξάγεται από το JA Europe σε συνεργασία με το JA Εσθονίας, από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου 2022 στο Ταλίν.

 

Οι μαθητές του Κιλκίς διεκδικούν τον τίτλο της καλύτερης μαθητικής εικονικής επιχείρησης στην Ευρώπη με τον πύργο Microwonders, έναν πλήρως αυτοματοποιημένο θάλαμο καλλιέργειας και ανάπτυξης μικρολαχανικών φτιαγμένο από παλιούς πύργους υπολογιστών προς απόσυρση.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος ευλόγησε τους μαθητές και τους καθηγητές τους, συζήτησαν για την μεγάλη πρόκληση και παράλληλα, για την μεγάλη ευκαιρία του διαγωνισμού και προσέφερε σε όλους ένα κομποσκοίνι, ως ευλογία και πνευματική ενίσχυση, κυρίως αυτές τις ημέρες, συμβουλεύοντάς τους να κάνουν θερμή προσευχή, με πίστη και εμπιστοσύνη στον Θεό.