Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 2:47:47 μμ
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 11:18

Ο σύνδεσμος εφέδρων αξιωματικών ν. Κιλκίς γιόρτασε τον προστάτη Άγιο Νικήτα και την ημέρα του εφέδρου αξιωματικού

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς με  ένα διήμερο πανηγυρικών εκδηλώσεων, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, γιόρτασε τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Νικήτα του Γότθου, προστάτη των Ελλήνων Εφέδρων Αξιωματικών και τίμησε τους πεσόντες Έφεδρους Αξιωματικούς.

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, στον φιλόξενο προαύλιο χώρο της Λ.Α.Φ. Κιλκίς, η Συναυλία Μουσικών Συνόλων Ποικίλης Μουσικής του Πολυάνειου Ωδείου Κιλκίς και του Αριστοξένειου Ωδείου Χαλάστρας μάγεψε με τις μελωδίες της το ευρύ κοινό που είχε κατακλύσει τον χώρο. Τρία μουσικά σχήματα υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του κ. Κλεάνθη Ζαρίμπα: Το σύνολο κλασικών εγχόρδων, η ορχήστρα ποικίλης μουσικής με καθηγητές και μαθητές του Αριστοξένειου Ωδείου συνοδευόμενη από την χορωδία και το λαϊκό σχήμα του Πολυάνειου Ωδείου καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές ακροατήριο.

Τη συναυλία παρακολούθησαν: ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο δήμαρχος Κιλκίς κ. Κυριακίδης Δημήτριος, ο εκπρόσωπος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας και ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Κιλκίς κ. Τσερτσίδης Σπυρίδων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κιλκίς αναφέρθηκε στο πολυμερές έργο του Σ.Ε.Α.Ν. Κιλκίς και διαβεβαίωσε για τη συνεχή υποστήριξη του. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ν. Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Παπανικολάου ευχαρίστησε τον Δήμο Κιλκίς για την αρωγή του και υποσχέθηκε νέες δράσεις για το μέλλον.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 στο συνοριακό φυλάκιο Δοϊράνης και στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου με κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν οι ακολουθίες του Εσπερινού, της Αρτοκλασίας καθώς και η περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικήτα στη μεθοριακή γραμμή. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών. Η γιορτή έκλεισε με δεξίωση των καλεσμένων.

Τις ακολουθίες τέλεσαν ο π. Χριστόδουλος Κοταΐδης, εφημέριος Δοϊράνης και ο Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Κλώπας, εφημέριος Σ.Σ. Μουριών, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου. Την τελετή παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Διοικητής της 71ης Ταξιαρχίας ταξίαρχος κ. Κυριακίδης Αναστάσιος ο οποίος μετέφερε και μήνυμα του Διοικητή του Γ ΣΣ  Αντιστράτηγου κ. Πάρη Καπραβέλου, ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Παπακώστας, συνάδελφοι Έφεδροι Αξιωματικοί  και αρκετοί προσκυνητές.