Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 6:26:44 μμ
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 09:22

Ο ταξίαρχος Χαράλαμπος Στραβοπόδης ανέλαβε τη διοίκηση της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στη διοίκηση της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος» είχαμε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Μαρτίου 2024 στη Νέα Σάντα Κιλκίς.

 

Διοικητής του δυναμικού σχηματισμού ανέλαβε ο ταξίαρχος Χαράλαμπος Στραβοπόδης μετά τις πρόσφατες κρίσεις και μετακινήσεις στον Στρατό.

Ο μέχρι πρότινος διοικητής, ο ταξίαρχος Αναστάσιος Κυριακίδης, παρέδωσε τη διοίκηση της 71ης Ταξιαρχίας και μετακινείται στη Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς.

Στην τελετή χοροστάτησε εκ μέρους του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου ο Παν. Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ενώ παρέστησαν ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού NRDC-GR Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης, ο διοικητής της 33ης Ταξιαρχίας Θεόδωρος Ελευθεριάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, οι δήμαρχοι Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Γιάννης Χατζηαποστόλου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Σάντας Χριστόφορος Γαβράς, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς Δημόκριτος Δεμερτζίδης, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν. Κιλκίς Νικόλαος Παλαμούτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών ν. Κιλκίς Σπύρος Τσερτσίδης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς Κώστας Παπανικολάου.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς συνεχάρη τον νέο διοικητή και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα, προσβλέποντας στην αγαστή συνεργασία Δήμου Κιλκίς και Στρατού ενώ επέδωσε αναμνηστικά συμβολικά δώρα του Δήμου Κιλκίς στον απελθόντα Ταξίαρχο.