Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 3:37:49 μμ
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 19:33

Ο Θεολόγος Ζώτος στην υποδοχή νέων μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας στο Μονακό

Πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής των νέων μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας (IFBDO -FIODS) στην ιστορική έδρα του Οργανισμού, το Μονακό.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας, ο κιλκισιώτης Θεολόγος Ζώτος, που είχε τη χαρά να συναντήσει τον Γενικό Γραμματέα του Ερυθρού Σταυρού του Μονακό, του οποίου πρόεδρος είναι ο Πρίγκιπας Αλβέρτος, και να του προσφέρει ως συμβολικό δώρο ένα εκπαιδευτικό DVD πρώτων βοηθειών.

 

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Fiods και της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το αίμα και το πλάσμα.

Όπως σημειώνει ο κ. Ζώτος, τέθηκε "βέτο" από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αιμοδοσίας στην εμπορευματοποίηση του αίματος. Για μια κοινωνία μόνο με στοιχεία ανθρωπισμού και αλληλέγγυας προσφοράς από άνθρωπο σε άνθρωπο. Για έναν κόσμο καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας.

Τέλος, είχε την ξεχωριστή χαρά να απονείμει εκ μέρους της ΠΟΣΕΑ και όλων των Ελλήνων, το μετάλλιο της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στην πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών του Μονακό, ως την ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια που προσέφεραν προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας στις ευρύτερες περιοχές της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας αντίστοιχα.