Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 11:34:34 μμ
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009 07:49

Οδηγώ με προσοχή γιατί αγαπώ τη ζωή

Με μέριμνα και ευθύνη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε στην Αξιούπολη Κιλκίς  Έκθεση Τροχαίας με θέμα «Οδηγώ με προσοχή γιατί αγαπώ τη ζωή». Η όλο εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού την επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν σχετικά περί τα χίλια πεντακόσια (1.500) άτομα από φορείς, πολίτες και μαθητές της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις σε θέματα οδικής ασφάλειας από τους α) Αστυνομικό Υποδιευθυντή Αντώνιο ΛΙΑΠΠΗ ο οποίος ανέπτυξε το θέμα ¨Ο ρόλος της Αστυνομίας στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων¨ β) Διευθυντή Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ 3 δημοσιογράφο Ξάνθο ΧΥΤΑ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα ¨ Ο ρόλος των Μ.Μ.Ε. στην Οδική Ασφάλεια¨ και γ) Δημοσιογράφους της ΕΡΤ3, Τριαντάφυλλο ΤΣΟΥΛΦΑ και Σωτήριο ΒΟΥΤΣΕΛΑ που ασχολούνται με θέματα οδικής ασφάλειας.
Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να «βιώσουν» την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, με προσομοιωτή οδήγησης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στα πλαίσια της εκστρατείας «Αλκοόλ, όχι απόψε οδηγώ-Μία παρέα, ένας οδηγός»
Προβλήθηκαν ταινίες που αφορούν τους κινδύνους που διατρέχουν οι οδηγοί από τη χρήση αλκοόλ και δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στη μεγάλη χρησιμότητα των μέσων πρόσδεσης (ζώνη ασφαλείας, παιδικά καθίσματα κ.λ.π.).    
Οι επισκέπτες της Έκθεσης αποκόμισαν σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες σε θέματα κυκλοφορικής αγωγής.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς ευχαριστεί όλους όσους στήριξαν και τίμησαν με την παρουσία τους της εκδήλωση της. Πρόθεσή μας είναι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και να επαναληφθούν παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον, αφού η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας είναι το ισχυρότερο όπλο στην προσπάθεια πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων.