Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 12:24:53 μμ
Τετάρτη, 28 Μαϊος 2008 13:39

Οφέλη του αθλητισμού στην εφηβική ηλικία

 «Τα οφέλη του αθλητισμού στην εφηβική ηλικία & παιδί και διατροφή», ήταν το θέμα ημερίδας που οργάνωσε το Τ.Α.Δ. Γυμνασίου Γουμένισσας, στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Γουμένισσας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τοπικοί φορείς του Δήμου Γουμένισσας και εκπρόσωποι της Νομαρχίας Κιλκίς.  Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια αναδρομή για την ίδρυση και τη λειτουργία  του ΤΑΔ από τον διευθυντή του Γυμνασίου Γουμένισσας, κ. Ζιέλκα Ευάγγελο. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο καθηγητής Εργοφυσιολογίας κ. Ζιώγας Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών κι έκανε προτάσεις για την υγιεινή διατροφή των μαθητών αθλητών. Επόμενος ομιλητής ήταν ο κ. Τζορμπατζόγλου Χαράλαμπος, καθηγητής αθλητικής ψυχολογίας στο Α.Π.Θ., ο οποίος παρουσίασε διεξοδικά τα οφέλη του αθλητισμού στην εφηβική ηλικία. Έπειτα στο βήμα ανέβηκε η κ. Κωνσταντινίδου Ξανθή, Msc διδάσκουσα στο τμήμα ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, η οποία ανέπτυξε τις απόψεις της για το ποδόσφαιρο ως ένα άθλημα για άσκηση και ψυχαγωγία. Εκ μέρους των καθηγητών του ΤΑΔ μίλησε ο κ. Μπάρμπας Κωνσταντίνος που αναφέρθηκε στις προτάσεις των καθηγητών για αναβάθμιση των ΤΑΔ και στη συνέχεια στις διακρίσεις των μαθητών του ΤΑΔ.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις. Πρώτος τιμήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ κ. Λαγωνίδης Κώστας. Ακολούθησαν με τη σειρά που τιμήθηκαν οι: Γιάκου Μαρία, πανελληνιονίκης στον ακοντισμό κορασίδων, Γιάντσης Δημήτρης, ποδοσφαιριστής του Ηρακλή και ο Καραδολάμης Δημήτρης, αθλητής μπάσκετ του Άρη ( και οι τρεις υπήρξαν μαθητές του ΤΑΔ Γουμένισσας).
Επόμενη ενότητα της ημερίδας ήταν η βράβευση των αθλητών-μαθητών που διακρίθηκαν για την αθλητική και μαθητική τους επίδοση. Οι μαθητές που τιμήθηκαν κατά σειρά είναι οι ακόλουθοι: Πέογλου Ανέστης, Κεχαγιά Δήμητρα, Τραχανίδου Αικατερίνη, Δρασλιάκης Χρήστος, Μέρμηγκας Αντώνης.
Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας κ. Ίντος Κωνσταντίνος.
Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, το οποίο ικανοποιήθηκε από το επίπεδο της συζήτησης και της όλης εκδήλωσης.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο διευθυντής του Γυμνασίου Γουμένισσας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα τέτοιων εκδηλώσεων και ευχήθηκε η παραπάνω εκδήλωση να γίνει θεσμός.