Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 6:34:56 μμ
Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:09

Οι δάσκαλοι της Παιονίας τίμησαν τους Τρεις Ιεράρχες

O Σύλλογος των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία εκδήλωση τιμής στους Πατέρες των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας Μέγα Βασίλειο, Γρηγόριο το θεολόγο και Ιωάννη το Χρυσόστομο στο Πνευματικό Κέντρο της Γουμένισσας.


Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βαϊτσίδης Βάιος, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, αναφέροντας το σκοπό λειτουργίας και τους στόχους του Συλλόγου, οι οποίοι πραγματώνονται διαχρονικά μέσα από συνδικαλιστικούς αγώνες, διαλέξεις, σεμινάρια, διαφωτίσεις τόσο των μελών όσο και της κοινής γνώμης, έντυπες ανακοινώσεις, εκδόσεις και εκδηλώσεις όπως και η σημερινή.
Εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης χαιρέτισε την εκδήλωση και ευλόγησε την κοπή της βασιλόπιτας ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Γουμενίσσης πατήρ Αγαθάγγελος.
Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο Δήμαρχος Γουμένισσας κ. Στυλιανός Παπαπαναγιώτου και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς κ. Θωμάς Αποστόλου.
Παρευρέθησαν η κ. Σόνια Συμεωνίδου Δήμαρχος Αξιούπολης, ο Προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Π.Ε. Κιλκίς (Γουμένισσας) κ. Τσιφτσιόπουλος Διονύσιος, η Σύμβουλος 38ης περιφέρειας προσχολικής αγωγής (νομός Κιλκίς) κ. Μούρτζιου Κωνσταντίνα, οι αντιδήμαρχοι Γουμένισσας η κ. Αφροδίτη Τζιάνα–Περπερίδου και ο κ. Γουγουμάνης Γεώργιος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γουμένισσας κ. Σαμαράς Αντώνης και οι δημοτικοί σύμβουλοι ο κ. Τζούτζος Αθανάσιος, ο κ. Αλίρης Ιωάννης, ο κ. Γραμματικός Δημήτριος, η κ. Παλλάνη Μαρία και ο κ. Τρέγκας Γεώργιος, ο πρόεδρος εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Γουμένισσας κ. Τραχανίδης Αθανάσιος, ο διευθυντής του Λυκείου Γουμένισσας κ. Βαλτάκης Κων/νος, ο διευθυντής του Γυμνασίου Γουμένισσας κ. Ζιέλκας Ευάγγελος, προϊστάμενοι υπηρεσιών, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθος κόσμο, εκπαιδευτικοί και μη.
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Χάρη Δημητρακούδη, εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό στην ποιμαντική ψυχολογία και επί τριάντα χρόνια πρόεδρος των σχολών γονέων στις Σέρρες – γνωστή και από την εκπομπή της «Μαθαίνω να είμαι Γονιός» στο εκκλησιαστικό κανάλι 4Ε. Ανέπτυξε με γλυκύτατο και εύγλωττο τρόπο το θέμα της σύνδεσης της διδασκαλίας των Τριών Ιεραρχών με τη σημερινή Εκπαιδευτική πραγματικότητα και τη διαχρονικότητα των ιδεών τους.
Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Χρήστου Ίντου, πρώην σχολικού Συμβούλου 1ης και 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας του Νομού Κιλκίς, με τίτλο «Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας – Η ιστορική του διαδρομή και εξέλιξη, 1920-2010» από τον κ. Χρήστο Σαμαρά, διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας. Λεπτομέρειες για την ίδρυση και την ιστορική πορεία των 90 χρόνων του συλλόγου ανέφερε και ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου.
Στο τέλος, ο Σύλλογος τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τις δύο αποχωρήσασες από την ενεργό υπηρεσία συναδέλφισσες, την δασκάλα κ. Ολυμπία Παπαγεωργίου και τη νηπιαγωγό κ. Δέσποινα Μακρή, για την πολυετή προσφορά τους στην εκπαίδευση του τόπου μας.
Επίσης, βράβευσε τα παιδιά των συναδέλφων εκπαιδευτικών τα οποία εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010:
- Βασιλειάδου Στυλιανή του Βασιλείου, Οικονομικών Επιστημών ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
- Ζιέλκας Δημήτριος του Ευαγγέλου, Μαθηματικών ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
- Κουλίνα Ζωή του Μιχαήλ, Αγγλικής Γλώσσας Και Φιλολογίας ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
- Κουσιδώνης Παναγιώτης του Γεωργίου, Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Θράκης (ΞΑΝΘΗ)
- Κυριμλίδου Μυροφόρα του Θεοδώρου, Χημείας ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
- Λιτσαρδόπουλος Ναπολέων του Γεωργίου, Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Τ.Ε.Ι. Καβάλας (ΔΡΑΜΑ)
- Ουζουνίδης Θεόδωρος του Φωτίου, Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης ΞΑΝΘΗΣ
- Σιώπκας Δημήτριος του Νικολάου, Μηχανικών Οχημάτων Τ.Ε.Ι. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
- Σουμελίδης-Αραμπατζής Γρηγόρης του Δαμιανού, Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ΑΘΗΝΑΣ
- Τσέλιου Ειρήνη του Ηλία, Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
- Τσιλιγκαρίδης Στυλιανός του Νικολάου, Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων Ιωαννίνων (ΑΓΡΙΝΙΟ)
- Φουντέα Αικατερίνη του Κωνσταντίνου, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΘΗΝΑΣ
- Χατζηξενιτίδης Αλέξανδρος του Ιωάννη, Αισθητικής και Κοσμητολογίας ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Τυχερή της εκδήλωσης η κ. Δουλκερίδου Τριανταφυλλιά, στην οποία έτυχε το φλουρί της βασιλόπιτας και παρέλαβε από τον πρόεδρο του συλλόγου ένα διακοσμητικό ρόδι από φυσικό γυαλί με τις ευχές όλων για υγεία και ευτυχία.