Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 10:51:12 μμ
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 12:37

Οι δημοτικοί υπάλληλοι διεκδικούν ενωμένοι

Πολλά και άλυτα παραμένουν τα προβλήματα των δημοτικών υπαλλήλων του νομού και της χώρας, έτσι όπως εκφράστηκαν στην  ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων νομού Κιλκίς, όπου εγκρίθηκε ο  Διοικητικός και ο  Οικονομικός Απολογισμός του 2009 και  ο  προϋπολογισμός του 2010.
Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Θέμης Μπαλασόπουλος  με αντιπροσωπεία από το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος  της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επαναβεβαίωσε το αδιαπραγμάτευτο των θέσεων στα παρακάτω ζητήματα.
Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν και όχι οι εργαζόμενοι.  Αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και   καμία  ανοχή σε  περικοπές  αποδοχών. Τη στήριξη του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Την αντίθεση του κλάδου στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωσης των συντάξεων. Την σταθερή  μόνιμη και πλήρη απασχόληση  για όλους τους εργαζόμενους  και όχι στις ελαστικές μορφές  εργασίας. Ένταξη στα Β.Α.Ε. και άλλων κλάδων , όπως εργαζόμενοι στο πράσινο, χειριστές μηχανημάτων, καθαριστές, μάγειροι, οδηγοί κ.λπ. Τη διασφάλιση της συνέχισης  και ενίσχυση της λειτουργίας των προνοιακών δομών, όπως Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνική Μέριμνα και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τη στήριξη στο αίτημα όλων των εργαζομένων του Νομού Κιλκίς στη διεκδίκηση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών.
Η παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας   και των μελών του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α., όπως και η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη  ετήσια Γενική Συνέλευση, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το υψηλό και ενωτικό φρόνημα που διακατέχει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για αγώνες, δράση, διεκδικήσεις.
Στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου για τους Δήμους και τα Συνδικαλιστικά όργανα, όπου το φλουρί έπεσε στο Σύλλογο.
Τα φλουριά  των εργαζομένων κερδήθηκαν από τους Μακρίδη Βασίλειο και Τσιμπίδου Θεοδώρα.
Τέλος, ο Σύλλογος έδωσε δεξίωση προς όλα τα μέλη του, όπου ακολούθησε και χορός.