Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 3:17:50 μμ
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 14:20

«Οι Έλληνες στη διαδικασία οικοδόμησης του Σοσιαλισμού στην Ε.Σ.Σ.Δ»

 Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ η Ν.Ο. Κιλκίς του ΚΚΕ σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας της Κ.Ε. του Κόμματος διοργανώνουν την παρουσίαση του Βιβλίου:
«Οι ‘Έλληνες στην διαδικασία οικοδόμησης του Σοσιαλισμού στην Ε.Σ.Σ.Δ».
Το έργο αποτελεί μια διεισδυτική και αναλυτική ματιά στην διαδικασία οικοδόμησης του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, ειδικότερα μέσα από τη συμμετοχή των Ελλήνων της Υπερκαυκασίας και της Νότιας Ρωσίας (Ποντίων, Θρακών και άλλων Ελλήνων που διέμεναν στις νότιες περιοχές της Ρωσίας).
Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο συγγραφέας Αναστάσης Γκίκας την ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 8,00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΛΚΙΣ.
Ο κατάγεται από την Πάρο των Κυκλάδων. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του York της Αγγλίας. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (στην νεότερη ιστορία, με ειδίκευση στη θεωρία και πράξη των μαζικών κινημάτων), καθώς και τη Διδακτορική του διατριβή με θέμα την πολιτική του εργατικού και κομουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του York το μάθημα της Βρετανικής και Αμερικανικής πολιτικής. Είναι συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.