Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 5:55:36 μμ
Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 11:50

Οι Γυναίκες του ΠΑΣΟΚ συζήτησαν για «Καλλικράτη»

Τους 5 πυλώνες της νέας αρχιτεκτονικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της ημερίδας «Γυναίκα και Τοπική Αυτοδιοίκηση- πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη. Την ημερίδα διοργάνωσε το Τομέας Γυναικών της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του τομέα.
Την αθρόα προσέλευση των γυναικών και την ενεργό συμμετοχή τους στα τοπικά δρώμενα εξήρε ο Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Γεράκης, όπως και την ανάγκη στήριξης του ιστορικού εγχειρήματος της διοικητικής μεταρρύθμισης του κράτους (επιτελικό κράτος – ισχυρή αυτοδιοίκηση) επισημαίνοντας ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλάζει όλες εκείνες τις δομές που είναι γενεσιουργικές αιτίες της κρίσης και ότι η Ελλάδα δεν θα είναι ίδια μετά τον «Καλλικράτη».  Τη συμβολή και παρουσία της γυναικείας ματιάς στην κεντρική πολιτική σκηνή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ανέλυσε η Υπεύθυνη του Τομέα Γυναικών της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Δώρα Μπαλτατζίδου, συντονίζοντας τη διαδικασία.
«Με την κατοχύρωση της αξιοκρατίας στο Δημόσιο, όπως προβλέπει χωρίς καμία εξαίρεση ο νόμος των προσλήψεων, με την εισαγωγή της δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης ως πράξη δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών σε μείζονες αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της χώρας, λάβαμε υπόψη μας την ανάγκη μιας συνολικά σχεδιασμένης και ολοκληρωμένης  παρέμβασης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» υπογράμμισε η κυρία Τζάκρη, υπογραμμίζοντας ότι «απαλλάσσουμε την διοίκηση από το σύνδρομο της εκκρεμότητας, της αίσθησης της προσωρινής διευθέτησης, της ανασφάλειας ότι θα απαιτηθούν γρήγορα νέες παρεμβάσεις»
Αναφερόμενη στον ενεργό ρόλο που αποκτούν οι πολίτες με τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, η Υφυπουργός Εσωτερικών επισήμανε τα εξής:  «θέσαμε ως αφετηρία και γνώμονα κάθε επιλογής τον πολίτη και την εξυπηρέτηση  των αναγκών του, κινηθήκαμε με μια αντίληψη που έθετε ως μόνο κριτήριο τις ανάγκες του τόπου, εισάγουμε μια νέα αντίληψη για την λειτουργία του πολιτικού συστήματος, το οποίο οφείλει να αλλάξει ριζικά, αν θέλει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και της ελληνικής κοινωνίας».
Ακολούθησε σειρά παρεμβάσεων από το γυναικείο ακροατήριο, το οποίο επισήμανε προς την Υφυπουργό ζητήματα ενίσχυσης της γυναικείας παρουσίας στα κοινά. Παρόντες στην εκδήλωση ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας ΠΚΜ, Κώστας Κοκολάκης, ο Δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, αλλά και οι υποψήφιες του ΠΑΣΟΚ, Συλβάννα Καρασαββίδου και Μάρνη Χατζηεμμανουήλ και το μέλος πολιτικού συμβουλίου Κ. Μαρία Παυλίδου υπευθ. Ισότητας. Χαιρετισμό απέστειλαν ο βουλευτής Β. Θες/νίκης Κ. Β. Γερανίδης, η βουλευτής Πιερίας Κ. Μ. Μίχου και η Δήμαρχος Βέροιας Κ. Χαρούλα Ουσουτζόγλου-Γεωργιάδου.