Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 1:33:23 πμ
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008 12:57

Οι κλέφτες οδήγησαν την Ασφάλεια στην ηρωίνη

Νέο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και δη ηρωίνης εξάρθρωσε η ασφάλεια Κιλκίς στο τριήμερο 11-13 Ιανουαρίου.
Αξιοποιώντας πληροφορίες οι άνδρες της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας συνέλαβαν το Σάββατο 12 Ιανουαρίου δυο ημεδαπούς, μια γυναίκα και έναν άνδρα, να κατέχουν ποσότητες ηρωίνης (κλάσματα γραμμαρίου η γυναίκα και 5,4 γραμμάρια  άνδρας  ) καθ
ώς και μικροποσότητα κοκαϊνης τις οποίες προμηθεύτηκαν  και εισήγαγαν παράνομα από τη Βουλγαρία.
Όπως προέκυψε από την έρευνα οι δυο τους μαζί με τη σύζυγο του ενός μια ημέρα νωρίτερα, την 11η Ιανουαρίου, πήγαν στο Πολύκαστρο και «σήκωσαν» ένα χρυσοχοείο αποκομίζοντας χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ τα οποία και πούλησαν αυθημερόν σε ημεδαπό 34 ετών και σε μια Αλβανίδα, που αποδείχτηκε λαθρομετανάστις, έναντι 70 ευρώ. Πούλησαν επίσης ένα γραμμάριο ηρωίνης, ενώ τμήμα των χρυσαφικών κράτησε για τον εαυτό της η μια γυναίκα εκ των δραστών.
Στη έρευνα στα σπίτια των κλεπταποδόχων η Ασφάλεια βρήκε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης (50 γραμμάρια), χαπάκια υπνωτικά, ένα αεροβόλο καθώς και τα κλεμμένα χρυσαφικά που αναγνωρίστηκαν και παραδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια του χρυσοχοείου.  
Η Ασφάλεια κατάσχεσε την ηρωίνη, τα κινητά, τα χρήματα (160 ευρώ προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών)., ένα βιβλιάριο καταθέσεων με αναγραφόμενο ποσό καταθέσεων 37.945 ευρώ.
Οι δράστες, συνολικά πέντε, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.