Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 3:55:14 πμ
Σάββατο, 31 Μαϊος 2008 15:03

Οι μαθητές του νομού στη Βουλή των Εφήβων

 Ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση της ΙΓ΄ Συνόδου του προγράμματος της Βουλής των Εφήβων. Συνολικά, συμμετείχαν 18.573 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης από 1.223 Λύκεια της χώρας (Ενιαία, Ημερήσια, Δημόσια, Ιδιωτικά, Ειδικά), από Τ.Ε.Ε. Α΄ κύκλου του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και του Ο.Α.Ε.Δ., και από Λύκεια και Τεχνικές Σχολές της Κύπρου και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού. Η αξιολόγηση των δοκιμίων έγινε στο Ειδικό Κέντρο Αξιολόγησης της «Βουλής των Εφήβων», το οποίο εφέτος λειτούργησε στους χώρους της Βιβλιοθήκης της Βουλής, στην οδό Λένορμαν.
Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καταχωρήθηκαν ηλεκτρονικά οι κωδικοί που αντιστοιχούν στα επιλεγμένα γραπτά, για να ακολουθήσει η διαδικασία της ηλεκτρονικής κλήρωσης των 300 εφήβων βουλευτών και των αναπληρωματικών τους. Η κλήρωση θα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαΐου και ώρα 13:00 στο Εντευκτήριο του Κοινοβουλίου παρουσία του Προέδρου της Βουλής κυρίου Δημητρίου Σιούφα και θα μεταδόθηκε ζωντανά από τον Τηλεοπτικό σταθμό Βουλή-Τηλεόραση. Κληρώθηκαν τόσοι κωδικοί από κάθε εκλογική περιφέρεια όσοι και οι έφηβοι βουλευτές της περιφέρειας. Τα αποτελέσματα του νομού Κιλκίς ήταν:
Τακτικοί Έφηβοι  Βουλευτές:
2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ, ΦΡΑΓΓΕΛΑΚΗ ΕΛΙΖΑ – ΕΛΕΟΝΩΡΑ.
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΜΠΑΝΗ, ΚΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ.
1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑ.
Αναπληρωματικοί  Έφηβοι  Βουλευτές:
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ ΚΙΛΚΙΣ ΖΟΥΠΚΟΛΗ ΑΝΝΑ.
2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣΚΙΛΚΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ.
1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣΚΙΛΚΙΣ  ΜΗΝΑΡΕΤΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Η Β΄ φάση της ΙΓ΄ Συνόδου θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 10 και 13 Οκτωβρίου 2008 και περιλαμβάνει τη φιλοξενία των εφήβων βουλευτών, τις συνεδριάσεις κατά Επιτροπές και σε Ολομέλεια των εφήβων βουλευτών καθώς και το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται για το πρόγραμμα της «Βουλής των Εφήβων».
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου καθώς και το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, οργανώνει από το 2004 τη «Βουλή των ΕφήΒων». Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα οργανώθηκε για πρώτη φορά το 1994 από τη Βουλή των Ελλήνων. Στα 11 χρόνια λειτουργίας του έχουν μετάσχει περισσότεροι από 200.000 μαθητές/τριες της Β_θμιας Εκπαίδευσης (λύκειο) από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον απόδημο ελληνισμό.
Σκοπός του προγράμματος είναι η καλλιέργεια του ενδιαφέροντος των νέων για την αξία της συμμετοχής στα κοινά, καθώς και η μύηση τους στις πρακτικές της δημοκρατίας και των κοινοβουλευτικών θεσμών.