Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, 10:05:00 πμ
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007 04:09

Οι νέοι δεν μπορεί παρά να ‘ναι λεύτεροι

 Υμνος στην ελευθερία –και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων- ήταν η όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς την περασμένη Κυριακή.
Δεν υπήρχαν οι ομιλίες με τα γνωστά κλισέ και τις γνωστές επαναλήψεις. Οι μαθητές δημιούργησαν ένα όμορφο θεατρικό, μουσικό και χορευτικό δρώμενο, ένα πραγματικό εμβατήριο για τη ζωή, για τις ανησυχίες των νέων και μια καθολική καταδίκη για τον παραλογισμό και τη γελοιότητα των συνταγματαρχών της χούντας.
Η φιλόλογος κ. Παναγοπούλου, η οποία έκανε και την αφήγηση, ανοίγοντας την εκδήλωση σημείωσε για τους σημερινούς νέους, πως αν χρειαστεί θα πάρουν και πάλι την κατάσταση στα χέρια τους, για να υπερασπισθούν ιδανικά και αξίες. Η εκδήλωση αφιερώθηκε σε τρεις καθηγητές που αποχώρησαν από το σχολείο, τον πρώην διευθυντή Αλ. Εμπορόπουλο, την υποδιευθύντρια Αν. Γουνιτσιώτου και τη μαθηματικό κ. Γεωργιάδου.
Τα κείμενα της παράστασης επιμελήθηκε ο καθηγητής Θεόφιλος Γουλτίδης, αξιοποιώντας Ελληνες ποιητές και τα απέδωσαν υπέροχα οι μικροί μαθητές, με τη ζωντάνια και την ωριμότητα τους, ενώ παρόντες ήταν ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Χρ. Σπίγκος.
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο νέος διευθυντής του Γυμνασίου Δημήτρης Ιωακειμίδης, αφού συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές για τη δημιουργική τους δράση, σημείωσε πως τέτοιες εκδηλώσεις δένουν το σχολείο με την κοινωνία και είναι πολλαπλά χρήσιμες.
Ωστόσο, τόνισε και τη σημαντική έλλειψη μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου, που θα καλύψει αυτές τις δημιουργικές ανάγκες και ανησυχίες των μαθητών μας. Η διεκδίκηση για μια καλύτερη Παιδεία είναι μια διαρκής ανάγκη, ένα αίτημα της γενιάς του Πολυτεχνείου, αλλά και ένα αίτημα της σημερινής γενιάς. Είναι τα μικρά Πολυτεχνεία του αγώνα και της διεκδίκησης της κάθε γενιάς.