Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 5:10:28 μμ
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009 04:51

Όλα δείχνουν τον π. Ιωάννη Τασσιά

Ο μακαριστός Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου Απόστολος εξεπλήρωσε το χρέος προς το ποίμνιο του και έχει περάσει στην αιωνιότητα. Τις τελευταίες ημέρες όμως βρίσκονται σε εξέλιξη οι επαφές και οι επικοινωνίες ενώ απασχολεί σοβαρά την τοπική κοινωνία του Κιλκίς ποιος θα είναι ο νέος ποιμενάρχης. Η αλήθεια είναι ότι ο μακαριστός Απόστολος άφησε πίσω του πλούσιο πνευματικό και ποιμαντικό έργο. Τώρα χρειάζεται ένας ιεράρχης νέος, μορφωμένος, δραστήριος, με εμπειρία στη διοίκηση της Εκκλησίας για να συνεχίσει το πολυεπίπεδο έργο του κυρού Αποστόλου.
Κι ενώ τα ονόματα που ακούστηκαν από την αρχή ήταν πολλά, σιγά σιγά το τοπίο ξεκαθαρίζει και τις τελευταίες ημέρες ακούγονται τρεις αρχιμανδρίτες, οι οποίοι μάλλον θα απαρτίζουν το τριπρόσωπο προς εκλογή την ερχόμενη εβδομάδα στην ιεραρχία της Ελλάδας.
Όλα όμως δείχνουν ότι νέος Επίσκοπος Πολυανής θα είναι ο αρχιμανδρίτης πατέρας Ιωάννης Τασσιάς, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, που έχει θετική απήχηση στο χριστεπώνυμο πλήρωμα του Κιλκίς. Ταπεινός διάκονος της Εκκλησίας, με μεγάλο έργο και πλούσιες δράσεις στη Θεσσαλονίκη, μεγάλη εμπειρία στα διοικητικά και άριστος γνώστης των πατερικών κειμένων ο πατέρας Ιωάννης συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες εκλογής, ενώ αναμένεται να υπηρετήσει το ποίμνιο της Μητρόπολής μας με ζήλο και πάθος, συνεχίζοντας το έργο του κυρού Αποστόλου.
Από την άλλη, υποψήφιος θα είναι ο ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Θηβών και Λειβαδιάς, πατέρας Εμμανουήλ Σιγάλας, ενώ το τριπρόσωπο θα συμπληρώσει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης.
Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας αρχίζει η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου που αποτελείται από 80 μητροπολίτες και τον Αρχιεπίσκοπο.