Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 3:21:06 μμ
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 14:07

Ολοκληρώνεται το έργο φωτισμού στον κόμβο του Μεταλλικού

Συνεχίζεται το σημαντικό έργο οδοποιίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, με την έναρξη της τοποθέτησης μεταλλικών στύλων φωτισμού ύψους 12 μέτρων στον κόμβο του Μεταλλικού.

Το έργο, με τίτλο "κατασκευή νέου οδοφωτισμού κόμβου Μεταλλικού και πλήρης ανακατασκευή πεπαλαιωμένου ηλεκτροφωτισμού κόμβου Χέρσου," αναπτύσσεται υπό την επίβλεψη της εταιρείας ΟΡΚΑ ΑΤΕΕ. και αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην περιοχή.

 

Συγκεκριμένα στον κόμβο Μεταλλικού συνεχίζονται οι εργασίες που είχαν ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2023. Μετά την τοποθέτηση των βάσεων για τους στύλους και των καλωδιώσεων το καλοκαίρι, ξεκίνησαν πρόσφατα οι εργασίες για την ανύψωση των μεταλλικών στύλων.

Τα φωτιστικά σώματα που θα τοποθετηθούν είναι εξοπλισμένα με φωτεινές πηγές τεχνολογίας LED ισχύος 110 – 115 W, προσφέροντας όχι μόνο βελτιωμένη ορατότητα αλλά και υψηλή ενεργειακή απόδοση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, ανέρχεται στα 700.000 ευρώ, και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, η οποία διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για την χρηματοδότηση των εργασιών, που προέρχονται από το πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ)..

Η πλήρης ανακατασκευή του ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο του Μεταλλικού αναμένεται να επιφέρει σημαντική βελτίωση στην οδική ασφάλεια και να διαμορφώσει τον χώρο ως ένα ασφαλές και φωτεινό σημείο διέλευσης για τους οδηγούς προς Πολύκαστρο, Δοϊράνη και Κιλκίς.

Πολυμέσα