Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 1:44:47 μμ
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 20:52

Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για τους εργαζόμενους του ‘’Νηρέα’’

Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, στην τακτική του συνεδρίαση την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, υιοθέτησε το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, στο οποίο εκφράζονται σοβαρές ενστάσεις στο προωθούμενο προς διαβούλευση σχέδιο νόμου αναφορικά με την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Στο ψήφισμα, το οποίο ετέθη στην ημερήσια διάταξη του σώματος κατόπιν αιτήματος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κιλκίς ‘’Νηρέας’’, οι εργαζόμενοι στον τομέα της πρόληψης εναντιώνονται στην κατάργηση της δημόσιας χρηματοδότησης των Κέντρων Πρόληψης και εκφράζουν φόβους για την εργασιακή τους έξοδο καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν το 2027 χωρίς καμία περαιτέρω πρόνοια για την ανανέωσή τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς υποστηρίζει τα διατυπωθέντα αιτήματα των εργαζομένων που διεκδικούν μεταξύ άλλων

-να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο και να ξεκινήσει από μηδενική βάση ο διάλογος για τα άρθρα που αφορούν την πρόληψη

- να διαφυλαχθεί η ψυχοκοινωνική φιλοσοφία της πρόληψης θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης,

-να μην τεθούν σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων

-να μην υποβαθμιστούν οι υπηρεσίες και τα προγράμματα, πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης στο χώρο των εξαρτήσεων και  η πρόληψη να παραμείνει δωρεάν και δημόσια για όλους.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα.