Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 2:07:29 μμ
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:21

Ομόφωνο ψήφισμα στο Συνέδριο ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ένταξη του ν. Κιλκίς στις παραμεθόριες

Δυναμική αλλά και απόλυτα ουσιαστική υπήρξε η συμμετοχή των εκλεγμένων αντιπροσώπων των εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση του ν. Κιλκίς στο 36ο ενδιάμεσο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), που πραγματοποιήθηκε στις 3 & 4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Την αντιπροσωπεία του ν. Κιλκίς αποτελούσαν οι Δημήτρης Ταταρίδης (πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ ν. Κιλκίς), Κώστας Μηναρετζής, Μαρία Τασίδου (υπάλληλοι του δήμου Κιλκίς), Αποστόλης Καραγιαννόπουλος (υπάλληλος του δήμου Ευρωπού) ως εκλεγμένα μέλη και η Ζωή Γιαννάκου (υπάλληλος του δήμου Πολυκάστρου) ως παρατηρήτρια.
Στο συνέδριο καταρτίστηκε το πρόγραμμα δράσης της ΠΟΕ – ΟΤΑ για την επόμενη διετία και σ΄ αυτό εκπροσωπήθηκαν τα πρωτοβάθμια σωματεία των ΟΤΑ όλης της Ελλάδας.
Οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι των εργαζομένων στους ΟΤΑ του ν. Κιλκίς έδωσαν την δική τους μάχη και κατάφεραν να ενταχθεί το δίκαιο αίτημα της ένταξης του νομού Κιλκίς στις παραμεθόριες περιοχές στο επίσημο πρόγραμμα διεκδικήσεων της ΠΟΕ – ΟΤΑ , αλλά και την έκδοση ψηφίσματος για τον ίδιο λόγο από την ΠΟΕ – ΟΤΑ, το οποίο ήταν και το μόνο από τα ψηφίσματα που εγκρίθηκε ομόφωνα  από το Συνέδριο.
Επιτυχία ωστόσο υπήρξε και σε συνδικαλιστικό επίπεδο, αφού ο σύνεδρος Αποστόλης Καραγιαννόπουλος ψηφίστηκε ομόφωνα και εκτέλεσε χρέη προέδρου στο συνέδριο (ως εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ – ΟΤΑ) στο πενταμελές διαπαραταξιακό προεδρείο, τιμή που για πρώτη φορά δίνεται σε συνδικαλιστή του Κιλκίς από την ίδρυση του συλλόγου των εργαζομένων στους ΟΤΑ ν. Κιλκίς.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος που εγκρίθηκε ομόφωνα από το συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ στις 4 Δεκεμβρίου 2007 είναι:
«Με την κατάθεση νομοσχεδίου που ψηφίστηκε από τη Βουλή στις αρχές Νοέμβρη, εντάχθηκαν στην κατηγορία των παραμεθορίων περιοχών οι νομοί  Δράμας και Σερρών, ακολουθώντας την Πέλλα που εντάχθηκε τον Αύγουστο, ενώ απορρίφθηκε αναιτιολόγητα και παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, η τροπολογία που αφορούσε την ένταξη στις παραμεθόριες περιοχές του νομού Κιλκίς.
Μετά από αυτό όλοι οι νομοί της βόρειας μεθορίου, δηλαδή Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Σερρών, Πέλλης, Καστοριάς και Φλώρινας είναι πλέον χαρακτηρισμένοι ως παραμεθόριες  και προβληματικές περιοχές. Μόνο ο νομός Κιλκίς που βρίσκεται στη ζώνη αυτή και που έχει τρεις εξόδους προς το κράτος της FYROM (Δοϊράνη, Εύζωνοι και Ειδομένη), δεν έχει ακόμη ενταχθεί.
Καταδικάζουμε την άδικη πρακτική που ακολούθησε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος απέναντι στο ν. Κιλκίς, καταργώντας τα αυτονόητα και ζητάμε την άμεση ένταξη και του νομού Κιλκίς στην κατηγορία των παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών, ώστε να αρθεί η αδικία που έχει γίνει»

Για πυρόπληκτους
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ ν. Κιλκίς συγκέντρωσε και κατέθεσε στον ειδικό λογαριασμό για την ενίσχυση των πυρόπληκτων το ποσό των 370 ευρώ.