Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 7:16:09 πμ
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 09:27

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ Επέτειος «μάχης» του Κιλκίς

Με αφορμή την επέτειο της μάχης του Κιλκίς από το Γραφείο του κ. ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΣΣΑΛΙΔΗ εκδόθηκε το ακόλουθο μήνυμα:
΄΄ Μετά χαράς αναγγέλλω την κατάληψιν την στιγμήν ταύτην του Κιλκίς μετά τριήμερον σφοδρόν αγώνα. Καταδιώκεται ο εχθρός κατά πόδας. Ηθικόν του στρατού μας έκτακτον ΄΄.
Τάδε έφη πριν 96 χρόνια σε τηλεγράφημα του προς τον Υπουργόν Στρατιωτικών ο Επιτελάρχης του Ελληνικού Στρατού Β. Δούσμανης προκειμένου να ανακοινώσει την κατάληψη του Κιλκίς και την φυγή των Βουλγάρων από τον μαρτυρικό τόπο μας.


Σχεδόν ένας αιώνας συμπληρώνεται σε 4 χρόνια από σήμερα και ασφαλώς ως γνήσιοι απόγονοι όλων αυτών των ηρώων που έδωσαν την ψυχή τους, τους θυμόμαστε με δέος τιμώντας την μνήμη τους ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού.
Είναι όλοι εκείνοι οι απλοί Ελληνες που με ηρωισμό απέδειξαν πραγματικά ότι οι Ηρωες πολεμούν σαν Ελληνες.
Είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι πολέμησαν τότε για τα ιδανικά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας και εξασφάλισαν σε εμάς τους νεότερους μια καλύτερη ζωή.
Σήμερα που ζούμε σε συνθήκες καθημερινών εξελίξεων η στενή συνεργασία των λαών αποτελεί το μοναδικό αντίδοτο για να πορευθούν όλοι μαζί εν ειρήνη στα μονοπάτια της προόδου και της ευημερίας μακριά από εθνικιστικές κορώνες και φιλοπολεμικές αντιλήψεις που μόνο κακό μπορούν να επιφέρουν.
Γι΄ αυτό άλλωστε παραμένουν σοφά και επίκαιρα συγχρόνως ακόμη και σήμερα τα λόγια του Θουκιδίδη από την αρχαιότητα:
‘’ ΑΝΤΙ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΝ ΕΛΩΜΕΘΑ ’’
(ΑΝΤΙ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ).