Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 5:01:01 μμ
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008 10:46

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ - Π. ΠΑΣΣΑΛΙΔΗΣ:Αναβαθμίστε τώρα το εμπορικό κέντρο

«Προχωρούν οι υποδομές για τη χρήση του φυσικού αερίου στο Κιλκίς. Μια σημαντική εξέλιξη για την οικονομία και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Κιλκίς Παύλος Πασσαλίδης.

«Σύντομα όμως το σκάψιμο στο κέντρο της πόλεως θα ολοκληρωθεί.
Ήρθε η ώρα να σκεφτεί κα άμεσα να αποφασίσει η δημοτική αρχή Κιλκίς σειρά παρεμβάσεων στο εμπορικό κέντρο Κιλκίς. Είναι επιεικώς απαράδεκτη η εικόνα που σήμερα παρουσιάζει. Κάτι που επανειλημμένα έχουμε επισημάνει ως συνδυασμός ¨ΌΡΑΜΑ και ΔΡΑΣΗ ¨. Καμία άλλη πρωτεύουσα νομού δεν παρουσιάζει αυτή την αντιαισθητική εικόνα που προκαλεί άσχημη εντύπωση τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης.
Δεν είναι πλέον πιστευτό το μόνιμο άλλοθι της δημοτικής αρχής ότι αφού θα ακολουθήσουν έργα υποδομής δεν χρειάζεται να γίνονται έργα και ότι δεν υπάρχουν  σχετικές πιστώσεις. Πως όμως όλοι κατάφεραν και έφτιαξαν της πόλης τους; Και πόρους βρήκαν και σχεδιασμό είχαν. Όταν όμως λείπει από τη δημοτική αρχή η βούληση ή την επηρεάζει το πολιτικό κόστος, τότε μένει στα ίδια ο τόπος.
Δεν υπάρχει πλέον άλλοθι για την αναβολή του σχεδιασμού και υλοποίησης ενεργειών αναβάθμισης του εμπορικού κέντρου και ιδιαίτερα της 21ης Ιουνίου.
Η πόλη αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και η απαίτηση  πλέον για σύγχρονο αστικό σχεδιασμό αποτελούν κοινό τόπο. Τα χαμηλά στάνταρ της δημοτικής αρχής υποβαθμίζουν η μάλλον ευτελίζουν την ποιότητα ζωής με συνέπεια να θυμίζει η πρωτεύουσα του νομού ακυβέρνητη πολιτεία.
Διατηρούμε ακλόνητη την πεποίθηση ότι η αναμόρφωση του εμπορικού κέντρου Κιλκίς αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής και ενισχύει την τοπική οικονομία αφού έχει ως στόχους την:
- Άνετη και ασφαλή κυκλοφορία των πεζών
- Σωστή ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων
- Αισθητική αναβάθμιση
- Απομάκρυνση υπέργειων υποδομών ΔΕΗ
- Αύξηση της εμπορικής κίνησης, αφού αυξάνει ο χρόνος παραμονής των καταναλωτών στις βιτρίνες
- Δημιουργία ελκυστικής αγοράς
- Βελτίωση συνθηκών εργασίας
- Οργανωμένη και εύρυθμη λειτουργία του εμπορικού κέντρου
Οφείλει η δημοτική αρχή Κιλκίς να αναμορφώσει το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και να δρομολογήσει όλες εκείνες τις διαδικασίες ώστε να αλλάξει επιτέλους όψη η πόλη τουλάχιστον στο κέντρο.
Ο συνδυασμός ¨ ΌΡΑΜΑ και ΔΡΑΣΗ ¨ δε μένει στη στείρα αντιπαράθεση με το να σημειώνει μόνο τα λάθη και παραλήψεις της δημοτικής αρχής.
Γι΄ αυτό δεν θα παύει να προτείνει. Είναι σε θέση να έχει άποψη για όλα τα προβλήματα του Δήμου Κιλκίς, να προτείνει λύσεις, δημοσιοποιώντας κατά περίπτωση μέρος του προγράμματος μας.
Εκφράζομε τη βούληση των Κιλκισιωτών που κατά πλειοψηφία ενέκριναν τις δικές μας θέσεις για την πορεία της πόλης.
Είμαστε εδώ και θα συνεχίζουμε για το καλό του Κιλκίς, για την πρόοδο του συμπολιτών μας. Η δημοτική μας ομάδα ¨ ΌΡΑΜΑ και ΔΡΑΣΗ ¨ πάντοτε συμπαγής, ενωμένη  και ισχυρή θα μάχεται για το καλό του συνόλου των πολιτών και όχι επιλεκτικά».