Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 11:22:41 μμ
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 03:36

Όχι στην κατάργηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς καταγγέλλει  την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας,  «που οριστικοποιεί την αναστολή της λειτουργίας του Κ. Ε. Ν.  του 604 Τ. Π.  του στρατοπέδου Καμπάνη» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, όπου επισημαίνονται και τα εξής:.


Η λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, αποτελεί πλήγμα για το νομό του Κιλκίς, καθώς ο τόπος θα στερηθεί την παρουσία στρατιωτικής δύναμης, που συνεισέφερε  σημαντικά στην κοινωνική και οικονομική ζωή , αλλά ενέπνεε  κι ένα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της ακριτικής περιοχής μας, ειδικά  σε μια περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις με τους βόρειους γείτονες, μας δεν βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο. Η περαιτέρω συρρίκνωση στρατιωτικών δυνάμεων στο νομό ,σε περίοδο οικονομικής κρίσης,  σε συνδυασμό  με την μείωση των σπουδαστών του Α. Τ. Ε. Ι. ,τις απολύσεις εργαζομένων στη ΒΙ. ΠΕ. και τη μη ύπαρξη επενδύσεων, λόγω του νέου αναπτυξιακού νόμου ,θα προκαλέσει στο μέλλον μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα.
Καλούμε όλους του φορείς και ιδίως τους κυβερνητικούς παράγοντες του νομού, να ορθώσουν δυναμικά το παράστημα τους και να σταθούν απέναντι σε κάθε πρακτική αποδυνάμωσης του τόπου μας. Εκτός από τον Δήμο Κιλκίς,  που, κατέστησε ένα κλιμάκιο κινητοποίησης ενάντια στην απόφαση του Υ. Ε. Α. , θεωρούμε ότι οι αντιδράσεις άλλων φορέων και παραγόντων, του νομού,  δεν ανταποκρίνονται στο ύψος των περιστάσεων.
Καλούμε το Νομάρχη, τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και τη ΝΟΔΕ, να αντιδράσουν  πράττοντας αυτό που υπαγορεύουν τα συμφέροντα του νομού, αλλά και οι προσδοκίες των πολιτών του».