Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 7:12:54 μμ
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 10:14

Όχι στον απολογισμό της δημοτικής αρχής Κιλκίς ερήμην των πολιτών

«Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός συνδυασμός «Οραμα και Δράση», με επικεφαλής τον κ. Παύλο Πασσαλίδη. «Η φράση αυτή αποδίδει πλήρως τη λογική και το περιεχόμενο του απολογισμού της δημοτικής αρχής Κιλκίς για το 2008, όπως αποτυπώνεται στο σχετικό έντυπο που μας διανεμήθηκε.
Αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος της δημοτικής αρχής. Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους και τους φορείς του δήμου Κιλκίς να παρακολουθήσουν στην ειδική δημόσια συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου και ώρα 07:30 μμ.
Η πρωτοβουλία μας αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι η δημοτική αρχή Κιλκίς αποφεύγει τη δημοσιοποίηση ενός σημαντικού γεγονότος που αφορά τον Κιλκισιώτη φορολογούμενο πολίτη. Αυτό βολεύει τη δημοτική αρχή. Να δίνει λογαριασμό σε άδεια αίθουσα, ερήμην των πολιτών. Αυτό μόνο στο Κιλκίς συμβαίνει. Σε άλλους δήμους επιδιώκεται ο απολογισμός ενώπιον ακροατηρίου, σε πλατείες το καλοκαίρι ή σε μεγάλες αίθουσες.
Δεν κατανοεί ότι τα χρήματα του δήμου ανήκουν εξ’ αδιαιρέτου σε όλους τους δημότες, δεν είναι ιδιοκτησία της δημοτικής αρχής. Θεωρούμε ότι η απαρτία για τη συνεδρίαση του απολογισμού της δημοτικής αρχής Κιλκίς δεν αφορά τους 21 δημοτικούς συμβούλους, αλλά στο σύνολο των πολιτών και φορέων. Αυτό είναι εξάλλου και το νόημα του άρθρου 217 του κώδικα περί δήμων και κοινοτήτων, σύμφωνα με το οποίο καλούνται οι κάτοικοι, οι φορείς της πόλης στον προσφορότερο χώρο διεξαγωγής της συνεδρίασης.
Ιδιαιτέρως καλούμε τα τοπικά συμβούλια και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους όλων των συνδυασμών που συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές του 2006. να διαπιστώσουν πόσο απέχουν τα λόγια από την πράξη στην εφαρμογή του προγράμματος της δημοτικής αρχής Κιλκίς.
Είναι καιρός πλέον να παύσει η κοροϊδία άλλα να λέμε και άλλα να κάνουμε εις βάρος των πολιτών και του τόπου. Ο πολίτης είναι πλέον στο προσκήνιο. Όλα στο φως. Η διαφάνεια παντού, στη σκέψη, στις προθέσεις, στην οικονομία, στον προγραμματισμό.
Το δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν είναι αναφαίρετο».