Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020, 5:57:56 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Το δασάκι μας, το δασάκι του Αγίου Γεωργίου είναι πιο όμορφο, πιο καθαρό και ανανεωμένο! Για όλα αυτά φρόντισαν σήμερα οι δασικοί υπάλληλοι του Δασαρχείου Κιλκίς, εργαζόμενοι του Δήμου μας, αθλητικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι και εθελοντές.

Από το πρωί τα αλυσοπρίονα και τα θρυμματοκοπτικά ‘’πήραν φωτιά’’! Εθελοντές και εργαζόμενοι έκοψαν άρρωστα και γηρασμένα δέντρα, αποψίλωσαν το δασικό χώρο και απομάκρυναν κλαδιά. Η δεύτερη αποστολή, της καθαριότητας, μάζεψε κλαδιά και σκουπίδια. Όλοι συνεργάστηκαν άψογα και το αποτέλεσμα επιβραβεύει την προσπάθειά τους.

Εννοείται ότι δε θα μείνουμε μόνο εδώ! Έχουμε σχέδια για την ανάπτυξη του περιαστικού δασικού χώρου για να αποδώσουμε αυτό τον σημαντικό πνεύμονα πρασίνου στους συμπολίτες μας με χρήσεις άθλησης και αναψυχής.

Συγχαρητήρια στο Δασαρχείο Κιλκίς, στις Αντιδημαρχίες Καθαριότητας και Εθελοντισμού, στην Κοινότητα Κιλκίς, στον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Περιπατητών, στο Σύλλογο Δρομέων Υγείας, στην ΕΠΟΜΕΑ αλλά και στους εθελοντές μας για τη θερμή ανταπόκρισή τους στην πρωτοβουλία του Δήμου Κιλκίς.

Δημήτρης Κυριακίδης, Δήμαρχος Κιλκίς

Κυριακή, 24 Μαϊος 2020 13:05

Σύλληψη για παρεμπόριο στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Συνελήφθη χθες (23 Μαΐου 2020) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιλκίς, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε να διαθέτει προς πώληση διάφορα είδη, χωρίς την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας αρχής. Κατασχέθηκαν από την κατοχή του 115 είδη παρεμπορίου.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως κατήγγειλε άλλος ημεδαπός άνδρας, τον περασμένο μήνα, τον έπεισε να του καταβάλλει ηλεκτρονικά μέσω τραπεζικού λογαριασμού το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, για δήθεν αγορά κινητού τηλέφωνου, που είχε αναρτήσει σε διαδικτυακή αγγελία πώλησης.

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαγωνιστική διαδικασία για την υλοποίηση των πρώτων μεγάλων έργων κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια.
Μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις και συζητήσεις που είχε η ΔΕΔΑ με τις Διαχειριστικές Αρχές των αντίστοιχων περιφερειών τους τελευταίους μήνες, τέθηκαν σε διαβούλευση τα τεύχη δημοπράτησης στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, ανοίγοντας το δρόμο για την υλοποίηση συνολικών επενδύσεων άνω των 250 εκατ. ευρώ. 

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων προχώρησαν χθες το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς.

Οι τέσσερις άνδρες, επιβαίνοντας σε όχημα διέρρηξαν το παγκάρι από 2 παρεκκλήσια και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε.

Στους δρόμους του Κιλκίς και του αγώνα βγήκαν οι νοσηλευτές του νοσοκομείου Κιλκίς το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Μαΐου, διεκδικώντας μαζί με την Ομοσπονδία τους να μην γίνουν ξεχωριστοί κλάδοι νοσηλευτών, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Ενα πρωτοποριακό πρόγραμμα επιβράβευσης εμπόρων και κατασκευαστών υλοποιεί η εταιρεία ALUMIL.

Το πρόγραμμα επιβράβευσης “ALUMILIA” έχει μία ανταποδοτική λογική, σύμφωνα με την οποία μέσα από τις αγορές σας αποκτάτε πόντους, τους οποίους μπορείτε να εξαργυρώνετε άμεσα σε δώρα. Επιπλέον, στο τέλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί κλήρωση με πολύ μεγάλα δώρα.

Στις 20 Μαΐου 2020, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) ξεκίνησε, στο πλαίσιο της θέσης του σε δοκιμαστική λειτουργία (commissioning), την εισαγωγή φυσικού αερίου και στο τελευταίο τμήμα του αγωγού στην Ελλάδα, από την Π.Ε. Σερρών έως την Ιεροπηγή Καστοριάς και τα ελληνο-αλβανικά σύνορα.

Νοσοκομειακό υλικό αποτελούμενο από γάντια νιτριλίου, μάσκες ασπίδας προσώπου, μάσκες προσώπου από ύφασμα, χλωρίνες και αντισηπτικά, προσέφερε στα Κέντρα Υγείας Δροσάτου, Πολυκάστρου και στο Κέντρο Υγείας-Νοσοκομείο Γουμένισσας  το Επιμελητήριο Κιλκίς, υλοποιώντας την σχετική του δέσμευση να το πράξει όταν χορηγούσε ανάλογο υλικό στο νοσοκομείο του Κιλκίς, στις 14.04.2020.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς καταδικάζει την πρόθεση της κυβέρνησης για τον διχασμό των Νοσηλευτών με την δημιουργία ξεχωριστών κλάδων, συστρατεύεται στην απόφαση της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. για την Πανελλαδική Στάση Εργασίας (11:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.), την Πέμπτη 21/05/2020 και καλεί τα μέλη του στις 12:00 μ.μ. έξω από το γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου μας (κεντρική είσοδο - προαύλιο) για διαμαρτυρία.