Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 5:10:48 μμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 12:53

Στην …Εντατική η Παθολογική του Νοσοκομείου Κιλκίς

Συντάκτης:

Εφτά γιατρούς προβλέπονται στην οργανική σύνθεση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου.  Τέσσερις υπηρετούσαν μέχρι πριν δυο χρόνια. Παραιτήθηκαν οι δυο κι απόμεινε με δυο η βασική κλινική του Νοσοκομείου. Ένας ιδιώτης με μπλοκάκι κι ένας παθολόγος από το ΚΥ Δροσάτου επιστρατεύτηκαν για να σταθεί στα πόδια της η κλινική.

Και το καίριο χτύπημα δεν άργησε, αν και κάθε λογικός  άνθρωπος μπορούσε να το προβλέψει. Οι συνθήκες εργασίας στο Νοσοκομείο είναι πλέον απάνθρωπες για τους γιατρούς. Κυριολεκτούμε: απάνθρωπες. Κι  ένας ακόμα μόνιμος γιατρός πριν λίγες ημέρες υπέβαλε την παραίτησή του!

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια των συνανθρώπων μας και την ανείπωτη καταστροφή στη Θεσσαλία.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, συμπαραστεκόμαστε στους πληγέντες και, με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, ανταποκρινόμαστε στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας που συγκεντρώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η θεματική ενότητα ‘’Εξοικονόμηση ενέργειας’’ θα αποτελέσει τον πυρήνα των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην οποία θα συμμετέχει και φέτος ο Δήμος Κιλκίς.

Η επιλογή του θέματος, που υιοθετεί το 2023 η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στοχεύει στην ενθάρρυνση αλλαγής συμπεριφοράς προς όφελος της ενεργητικής κινητικότητας των δημόσιων μεταφορών και άλλων καθαρών, έξυπνων λύσεων μεταφοράς

Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 11:33

Μήνυμα του Κώστα Σιωνίδη για το γενέσιον της Θεοτόκου

Συντάκτης:

Ο εορτασμός της γέννησης της Θεοτόκου να  χαρίσει ευλογία σε όλους μας και να οπλίσει με δύναμη, υπομονή και κουράγιο τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την πατρίδα μας.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο για γονείς παιδιών εφηβικής ηλικίας με τίτλο: «Εφηβεία: τα πολλαπλά της πρόσωπα». Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς/κηδεμόνες/φροντιστές/στριες (ανεξαρτήτως φύλου, κοινωνικό-οικονομικής κατάστασης, εργασιακής κατάστασης, εθνικότητας κ.ά.) που μεγαλώνουν παιδιά ηλικίας 12-17 χρονών και είναι κάτοικοι του δήμου Κιλκίς.

Είδη πρώτης ανάγκης για τις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας συγκεντρώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η συγκέντρωση των ειδών που θα αποσταλούν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τις πληγείσες περιοχές και τους δοκιμαζόμενους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας γίνεται υπό την επίβλεψη της Αντιπεριφέρειας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (8-9-2023)

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης εγκαινιάζει το εκλογικό του κέντρο, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα στο Κιλκίς, 21ης Ιουνίου 84, με κεντρικό του σύνθημα: "Για να Πάμε Μαζί το Κιλκίς Μπροστά με Αυτοπεποίθηση και Σιγουριά"

Στο πλαίσιο οργάνωσης του πρώτου Κέντρου Καινοτομίας (Innovation Hub) στο Κιλκίς που δημιουργείται μέσα από το Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας «Φάροι Γνώσης και Καινοτομίας» του τοπικού προγράμματος νομού Κιλκίς του υπομέτρου 19.3 (CLLD/LEADER), η Αναπτυξιακή Κιλκίς αναζητά συνεργάτη που θα αναλάβει την τεχνική υποστήριξη της λειτουργίας του, διαθέτοντας εμπειρία στην υποστήριξη επιχειρήσεων / φορέων για την υλοποίηση έργων και προγραμμάτων ανάπτυξης και διαχείρισης καινοτομίας, διάχυσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας κ.ά.

Το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς καλεί όλους και όλες στο Συλλαλητήριο το Σάββατο 9 του Σεπτέμβρη, ώρα 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.
Λεωφορείο του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς, για το συλλαλητήριο, θα ξεκινήσει από
την Πλατεία Ειρήνης το Σάββατο στις 16:30 μ.μ.

 Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ