Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022, 4:25:51 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022 18:56

Κουκάκης, όπως λέμε νοικοκύρης

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Τη ζωή την περιγράφουν οι θεωρητικοί και την διαμορφώνουν οι τολμηροί. Την οδηγούν οι άνθρωποι της πρωτοβουλίας και της καινοτομίας και την προάγουν οι  πρωταγωνιστές της πρωτοπορίας και της αναπτυξιακής πορείας. Τον κάθε τόπο, μικρό ή μεγάλο τον αναδεικνύουν αυτοί που τον αγαπούν και τον πονούν. Οι δραστήριοι και οι ρηξικέλευθοι. Οι δημιουργικοί αλλά ιδίως οι αυτοδημιούργητοι.

Σταθεροποίηση των κρουσμάτων με ελάχιστη υποχώρηση (-0,08%) έναντι της αμέσως προηγηθείσας περιόδου έδειξαν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για το Ν. Κιλκίς και για το επταήμερο 24 έως 30 Οκτωβρίου.
Καταγράφηκαν 395 λοιμώξεις ή 559,1 ανά 100.000 πληθυσμού. Με την επίδοση αυτή το Κιλκίς και από την 15η θέση πανελλαδικά, υποχωρεί από τις αρνητικότερες επιδόσεις του τελευταίου μήνα όταν βρισκόταν στις πέντε έως 10 πρώτες θέσεις σε αριθμό κρουσμάτων.

Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2022 16:31

Δωρεάν rapid tests σε Βαπτιστή και Ξυλοκερατιά

Συντάκτης:

Συνεχίζεται ο υγειονομικός έλεγχος του πληθυσμού έναντι της Covid – 19 με τον προγραμματισμό δωρεάν εξετάσεων ανίχνευσης κορονοϊού (rapid tests) την ερχόμενη εβδομάδα σε δύο Κοινότητες του Δήμου Κιλκίς.

Ειδικότερα υγειονομικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην αυλή, 10 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως τεσσάρων μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στη σύλληψη ενός 70χρονου προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης σε περιοχή του δήμου Δέλτα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό την ηγεσία και μέριμνα του υπουργού κ. Γεώργιου Γεωργαντά, επιβραβεύοντας την διοικητική και τεχνική επάρκεια, ικανότητα και πείρα στην επιτυχημένη διαχείριση παρεμβάσεων ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα της ΟΤΔ «Αναπτυξιακή Κιλκίς», ενέκρινε το αίτημά της για πρόσθετη υπερδέσμευση ποσού 4.500.000€ στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος CLLD / LEADER.

Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 11:51

Ευαγγελία μας, έγινες άγγελος στον ουρανό

Συντάκτης:

Ευαγγελία μας, έγινες άγγελος στον ουρανό.

Άγγελος ήσουν και επί της γης. Δασκάλα που δίδαξες όχι μόνο τους μαθητές σου, αλλά κι εμάς τους συναδέλφους σου τις υπέρτατες αρετές: εγκαρτέρηση, υπομονή, καλοσύνη, γενναιοδωρία, σεβασμό στον συνάνθρωπο...Το χαμόγελό σου θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό μας, θα ζεσταίνει τις καρδιές μας και θα μας δίνει δύναμη να φανούμε αντάξιοί σου...

Για το θάνατο της πολυαγαπημένης μας Σούλας Δημητριάδου το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου ΑΡΜΟΝΙΑ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στα παιδιά και στα εγγόνια της που υπεραγαπούσε.

Ήταν ενεργό μέλος για πολλά χρόνια στο Σύλλογο και αυτό που τη χαρακτήριζε ήταν η σεμνότητα και η ανθρωπιά της.

Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένη μας!

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (4-11-2022)

Vegan σνακ από αλεύρι κουνουπιδιού και άλλων λαχανικών, σνακ από αλεύρι οσπρίων, ρεβύθι και φακή ή στο άμεσο μέλλον επιλογές τροφών με έμφαση τη κετογονική διατροφή.

Αυτή τη στρατηγική έχει χαράξει γύρω από τα προϊόντα που προσφέρει, μεταξύ άλλων ποιοτικών επίσης επιλογών (σνακ και κράκερ αποκλειστικά χωρίς γλουτένη, ξηρούς καρπούς και αλλεργιογόνα, εξ' ολοκλήρου από φυσικά υλικά, καλαμπόκι, αρχαίους σπόρους και μυρωδικά) η ελληνική Unismack.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς 3-11-2022)