Quantcast
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023, 3:16:59 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Το «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» ενεργώντας ως δικαιούχος της πράξης με τίτλο «Επιχορήγηση του Ν.Π. Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Αμεα Κιλκίς για την υλοποίηση του έργου ΚΔΗΦ – ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης», η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία», ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας εύρεσης ωφελούμενων και προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα άτομα με αναπηρία να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής.

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 10:43

Ομάδα Παρέμβασης: Κιλκίς, η πόλη των θαυμάτων

Συντάκτης:

Παραμονές βουλευτικών και δημοτικών εκλογών στην πόλη μας, για άλλη μια φορά θεατές, βλέπουμε να γίνονται πράματα και θάματα. Όλα καλοδεχούμενα αρκεί, πλην των άλλων, να εξυπηρετούν την καθημερινότητα του πολίτη, να μην προκαλούν το κοινό αίσθημα περί δικαίου, να βελτιώνουν την εικόνα της πόλης και, τέλος, να μη βιάζουν την κοινή λογική.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Κ. Μακεδονίας πραγματοποίησε κινητοποίηση έξω από το εργοστάσιο της ELVIAL στον Αγ. Παντελεήμονα Κιλκίς και με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρίας, που το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε πάνω από 10 απολύσεις και ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει και συνέχεια. Σκοπός της είναι να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να επιβάλει «σιγή ιχθύος» ώστε να συνεχίσει ανενόχλητη να βγάζει τα κέρδη της.

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023 21:14

Εννιά θέσεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Συντάκτης:

Από το Υπουργείο Πολιτισμού προκηρύχτηκε η πλήρωση 1528 θέσεων σε Εφορείες Αρχαιοτήτων της χώρας. Στο σχετικό φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης όπου και δημοσιεύτηκε η προκήρυξη των θέσεων αναφέρονται λεπτομερώς οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό.
Για το ν. Κιλκίς στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς προβλέπεται η κάλυψη εννιά θέσεων ως εξής:
Μια θέση ΤΕ Λογιστών στα Γραφεία της Εφορείας.

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023 18:36

Χειροτονία του π. Τρύφωνος Λουκά στο Μυριόφυτο Κιλκίς

Συντάκτης:

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Μυριοφύτου Κιλκίς ιερούργησε την Κυριακή της Τυροφάγου, 26 Φεβρουαρίου 2023, ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους.

«Στις ευλογημένες στιγμές της Λατρευτικής Συνάξεως προστέθηκε και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Τρύφωνος Λουκά, γέννημα και θρέμμα του Μυριοφύτου, ο μακαριστός πατέρας του οποίου υπηρέτησε το χωριό από τη θέση του Κοινοτάρχη και τώρα είναι υπερήφανος για τον υιό του, που διακονεί το αγαπημένο τους Μυριόφυτο από τη θέση του Κληρικού», σημειώνει ο κ. Βαρθολομαίος.

Στις φλόγες τυλίχτηκε το μεσημέρι της Κυριακής (26/2) λεωφορείο των ΚΤΕΛ Κιλκίς, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής 42 (γραμμή ΟΑΣ Θεσσαλονίκης) κοντά στα κοιμητήρια Ευόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε -κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες- λίγο μετά τις 12:00, σε στάση κοντά στα κοιμητήρια Ευόσμου στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Η ανάπτυξη με βιώσιμους όρους είναι το «ιερό δισκοπότηρο» για το παγκόσμιο επιχειρείν. Όπως κατέδειξε εμφατικά πρόσφατη έρευνα της Deloitte (2023 CxO Sustainability Report: Accelerating the Green Transition), παρά το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον, οι επιχειρήσεις και τα στελέχη C-Level αξιολογούν τη βιωσιμότητα ως την πιο σημαντική προτεραιότητα και αυξάνουν τις επενδύσεις τους σε βιώσιμες πρακτικές. Ακολουθώντας την παγκόσμια τάση, που αποτελεί πλέον μονόδρομο, η Alumil δημοσιοποίησε πρόσφατα το νέο της τριετές πλάνο ESG, που αποτυπώνει τους στόχους και τις ενέργειές της για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση.

Ο  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ, ο οποίος τέθηκε σε εκκαθάριση, δυνάμει της με αρ. 120/2015 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών του, που εδρεύει στο Κιλκίς, επί της οδού Θεσσαλονίκης 20, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τους εκκαθαριστές του  Αθανάσιο Νοτόπουλο  και Κυριακή Τομπουλίδου.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (25-2-2023)

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε για την τιμητική διάκριση που έλαβε το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου από το Υπουργείο Υγείας, αναγνωρίζοντας στα πρόσωπα του ανθρώπινου δυναμικού της υγειονομικής μονάδας, την προσπάθεια που κατέβαλλαν και καταβάλλουν όλο αυτό το διάστημα που η ανθρωπότητα καλείται να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση.