Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς
Ο Δήμαρχος Χρ. Γκουντενούδης σε σχολεία της Παιονίας
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης, παραβρέθηκε σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στους Αγιασμούς που τελέστηκαν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Πολυκάστρου καθώς και στο Γυμνάσιο και ΓΕΛ Αξιούπολης
Διαβάσαμε – και το συνιστούμε και σε όλους τους αναγνώστες μας- με ιδιαίτερη προσοχή όσα διαδηλώνει η κ. Ελένη Αναστασιάδου, στο άρθρο της που δημοσιεύσαμε στην ΠΡΩΙΝΗ, δημοσιεύουμε στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ και είναι καταχωρισμένο στην ιστοσελίδα μας. Η κ. Αναστασιάδου είναι αρχιτέκτονας μηχανικός που τυγχάνει και αντιδήμαρχος Κιλκίς που είχε την άτυπη έστω ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας Χέρσου. Με την πολύτιμη εμπειρία της η κ. Αναστασιάδου λέει το πολύ απλό: Ούτως ή άλλως με χρήματα δικών τους και φορέων από το εξωτερικό περίπου 70 οικογένειες προσφύγων νοίκιασαν σπίτια εδώ και μήνες και διαμένουν σε αυτά πάντα στα όρια του δήμου Κιλκίς.
Το 1ο και 2ο Ενιαίο Λύκειο Κιλκίς, καθώς και το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς επισκέφθηκε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης και παρέστη στους αγιασμούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Στους Αγιασμούς χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ. Στο 1ο Λύκειο -από το Δήμο Κιλκίς- παρέστη η Αντιδήμαρχος κα Ελένη Αναστασιάδου και στο 2ο Λύκειο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Ιωάννης Τσογγίδης.
Τα παγκάκια του Χωρυγίου περιμένουν τους... πρόσφυγες!
Συντάκτης: Eidisis.grΠολλές φορές αναρωτιέσαι σ’ αυτήν τη χώρα αν όντως τελικά έχει βρει την εφαρμογή του το σύνθημα των αναρχικών: «Η φαντασία στην εξουσία»!
Με το έργο ανάπλασης που έγινε στην είσοδο του Χωρυγίου δεν μπορεί να μην πεισθεί και ο πιο άπιστος, πως η φαντασία στη χώρα αυτή περισσεύει.
23χρονος Αλβανός διέρρηξε 4 φορές το παγκάρι εκκλησίας
Συντάκτης: Eidisis.grΕξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς 4 περιπτώσεις κλοπής από Ιερό Ναό σε περιοχή του Κιλκίς.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 23χρονου υπηκόου Αλβανίας. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου του 2016, διέρρηξε 4 διαδοχικές φορές το παγκάρι Ιερού Ναού σε περιοχή του Κιλκίς, απ’ όπου αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ.
Επιπλέον, από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος δεν διέθετε τα απαιτούμενα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα και συνελήφθη.
Το κέντρο “φιλοξενίας” στο Χωρύγι συνιστά την οριστική απόφαση της κυβέρνησης!
Συντάκτης: Eidisis.grΈνα ιδιότυπο κρυφτούλι με τους πολίτες και την τοπική αυτοδιοίκηση με συνέπειες που αποβαίνουν σε βάρος της ίδιας της επιδίωξής της να διαχειριστεί το προσφυγικό, παίζει η κυβέρνηση. Έτσι κέντρα φιλοξενίας, μόνιμης μάλιστα, εξαγγέλλονται χωρίς καμιά επίσημη ενημέρωση, το σχέδιο για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων καταρτίζεται χωρίς καμιά συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και όλα αυτά σε περιοχές όπως ο ν. Κιλκίς εξαιρετικά ευαίσθητες για ευνόητους λόγους.
Εμποροπανήγυρη Κιλκίς μέχρι και τη Δευτέρα
Συντάκτης: Eidisis.grΔεν θα σβήσουν τα φώτα της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς το βράδυ της Κυριακής, όπως είχε προγραμματιστεί από το Δήμο Κιλκίς, σύμφωνα με πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ.
Λόγω της κακοκαιρίας που στάθηκε εμπόδιο στη λειτουργία της Εμποροπανήγυρης, ο δήμος δίνει παράταση για μια ημέρα κι έτσι η Εμποροπανήγυρη θα λάβει τέλος το βράδυ της Δευτέρας. Σχετική απόφαση λαμβάνει σήμερα το μεσημέρι σε έκτακτη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς.
Έργα για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της Εμποροπανήγυρης
Συντάκτης: Eidisis.grΜε μια λιτή τελετή πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς εξαιτίας του άστατου καιρού που απέτρεψε την υλοποίηση των προγραμματισθεισών λαογραφικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κιλκίς. Παρά ταύτα πολλοί δημότες και επισκέπτες έδωσαν το παρόν τους στην πλατεία Δημαρχείου και στη συνέχεια ξεχύθηκαν στους δρόμους πέριξ της Εμποροπανήγυρης για τις πρώτες φθινοπωρινές αγορές τους.
ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΑΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΚΛΟΠΕΣ
• Τοποθετήστε στην κύρια είσοδο της πολυκατοικίας µηχανισµό αυτόματου κλεισίματος πόρτας.
• Κλειδώνετε την κύρια πόρτα / τις κύριες πόρτες του διαµερίσµατος µε κλειδαριά ασφαλείας.
Αντιπροσωπεία της Ένωσης μας , πραγματοποίησε συμβολική διαμαρτυρία κατά της επικείμενης αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Δ.Α. Κιλκίς , η οποία πιστεύουμε ακράδαντα οτι θα επιφέρει θανάσιμο χτύπημα στην εσωτερική και συνοριακή ασφάλεια του νομού . Λέμε ΟΧΙ στην υποβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας , λέμε ΟΧΙ σε εκπτώσεις στο υπέρτατο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη.