espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 8:21:09 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016 21:03

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική περιοχή της ανατολικής κοίτης του Αξιού

Συντάκτης: Eidisis.gr

Πυρκαγιά  εκδηλώθηκε το απόγευμα (16.45) της Τετάρτης 17 Αυγούστου 2016 στην ανατολική κοίτη του ποταμού Αξιού σε αγροτοδασική έκταση της Δ.Κ. Αξιούπολης (πλησίον της οδικής γέφυρας Αξιούπολης – Πολυκάστρου).  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας κάηκαν πέντε (5) στρέμ. περίπου χορτολιβαδικής και παραποτάμιας δασικής βλάστησης (ξηρά χόρτα, αρμυρίκια, ιτιές, λεύκες και άλλα πλατύφυλλα).  Για την αντιμετώπιση του συμβάντος κινητοποιήθηκε η Π.Υ. Γουμένισσας με δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα και έξι (6) πυροσβέστες ενώ υπήρξε και ενίσχυση από την Π.Υ. Κιλκίς με ένα (1) πυροσβεστικό όχημα και τρείς (3) Πυροσβέστες οι οποίοι προέβησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς με πυροσβεστικές εγκαταστάσεις χαμηλής πίεσης αλλά και πεζοί χρησιμοποιώντας επινώτιους πυροσβεστήρες και σκαπτικά εργαλεία (τσάπες, σκαπάνες και φτυάρια).

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016 21:00

Τέταρτος εξαγωγικός νομός το Κιλκίς σε Μακεδονία-Θράκη

Συντάκτης: Eidisis.gr

Το ειδικό βάρος του ν. Κιλκίς στην οικονομική ζωή της χώρας, ακόμα και στις συνθήκες κρίσης αποδεικνύουν οι αριθμοί των εξαγωγικών επιδόσεων έτους 2015.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής όπως έχουν επεξεργαστεί από το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας, οι εξαγωγές των νομών Μακεδονίας και Θράκης κατά το 2015 ανήλθαν σε 5,1 δις. Ευρώ, ελαφρώς μειωμένες έναντι  των 5,4 δις ευρώ του 2014.

Στα 17,6 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ανταποδοτικό τέλος για τους οικιακούς καταναλωτές σε 274 περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Τυχεροί στο νομό Κιλκίς είναι οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων Δροσάτου και Κάρπης, που θα δουν επιστροφές χρημάτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 16:22

Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο

Συντάκτης: Eidisis.gr

Συνελήφθησαν στις 2 Αυγούστου σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς 3 συνολικά άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε Δ.Χ.Ε.

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 16:20

Ικανοποίηση Επιμελητηρίου Κιλκίς για την ΑΕΠΙ

Συντάκτης: Eidisis.gr

Έπειτα από διαρκείς και συντονισμένες προσπάθειες των παραγωγικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας, μεταξύ αυτών και του Επιμελητηρίου Κιλκίς, ανακλήθηκε το υπ’ αριθμ. πρωτ. 50385/06-03-2014 έγγραφο προς την Α.Ε.Π.Ι Α.Ε με το οποίο δίνονταν η δυνατότητα στην ως άνω ανώνυμη εταιρία να  πραγματοποιεί ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και, εφόσον διαπίστωνε προσβολή των δικαιωμάτων των πνευματικών δημιουργών που εκπροσωπούσε, να επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις.

Την καταβολή των οφειλόμενων ποσών που προέρχονται από την επιδότηση του εργοδοτικού κόστους των επιχειρήσεων του νομού Κιλκίς σε ποσοστό 1% από τον Ο.Α.Ε.Δ από το έτος 2010 μέχρι και σήμερα ζητά το Επιμελητήριο Κιλκίς με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης Γεώργιο Σταθάκη, στην οποία αναφέρει:

Την αντίδραση του Επιμελητηρίου Κιλκίς προκάλεσε η επιβολή τέλους επιτηδεύματος σε κατοίκους των μικρών οικισμών. Σε επιστολή του προς τον Αναπλ. Υπ. ΟικονομικώνΤρύφωνα Αλεξιάδη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Τονικίδης αναφέρει:

Έσπειραν χωράφια και δεν τα θέρισαν ή δεν συγκόμισαν τον καρπό. Τα χωράφια τους καταλήφθηκαν από πρόσφυγες και δεν τα καλλιέργησαν. Ιδιοκτησίες τους μετατράπηκαν σε δρόμους και μονοπάτια, τουλάχιστον δυο χρόνια αφότου από την Άνοιξη του 2014 θέριεψε το κύμα μεταμαστών και προσφύγων και η Ειδομένη  μετατράπηκε σε μια απέραντη προσφυγούπολη που έφτασε μέχρι και τις 18.000 πληθυσμό.

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 16:13

Λαθρέμποροι τσιγάρων στην “φάκα” της Αστυνομίας Γουμένισσας

Συντάκτης: Eidisis.gr

Άλλη μια επιτυχία κατέγραψε τις τελευταίες μέρες η ελληνική αστυνομία στο «μέτωπο» της διακίνησης λαθραίων τσιγάρων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Κιλκίς από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 16:09

Για να μην σας εξαπατούν

Συντάκτης: Eidisis.gr

Με αφορμή περιστατικά  εξαπάτησης πολιτών,  που διαπιστώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε διάφορες περιοχές του  Νομού ΚΙΛΚΙΣ, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, οι ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ  συνιστούν: