Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς
Οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Λατσιών και Λύσης Κύπρου παρόντες στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων
Συντάκτης: Eidisis.grΑντιπροσωπείες των αδελφοποιημένων με το Δήμο Κιλκίς Δήμων Λατσιών, Λύσης καθώς και μέλη των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Δήμου Ύψωνα Κύπρου τίμησαν με την παρουσία τους τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις των ''Ελευθερίων''.
Χωρίς καμιά διαπραγματευτική ισχύ μετά την κατάρρευση των ενώσεων συνεταιρισμών που διαδραμάτιζαν σημαντικό ρόλο στην προστασία του «ιδρώτα» τους, οι αγρότες σιτοπαραγωγοί του νομού παραδίδουν τον φετινό καρπό χωρίς να γνωρίζουν τις τιμές!
Τιμήθηκε με τη δέουσα λαμπρότητα η 103η επέτειος της ιστορικής μάχης του Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΜε την προσήκουσα λαμπρότητα εορτάστηκε χθες η 103η επέτειος της ιστορικής μάχης του Κιλκίς. Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, στον ιερό μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος,
Σε έξαρση τα παράνομα κυκλώματα μεταφοράς μεταναστών προς τα Σκόπια
Συντάκτης: Eidisis.grΟι “ένδοξες” ημέρες των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης μεταναστών με σκοπό την έξοδο προς τα Σκόπια και εκείθεν προς την μέση και βόρεια Ευρώπη αναβιώνουν στο Κιλκίς.
Διήμερη εκδρομή διοργάνωσε ο ¨Άγιος Τρύφων¨ Γουμένισσας στην Αδριανούπολη. Οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Γαλλικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων, όπου στάθμευε κάποτε το Όριαν Εξπρές.
Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για την 103η επέτειο της ιστορικής μάχης του Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΗ επική μάχη του Κιλκίς, η μάχη των μαχών, που έκρινε τη νικηφόρα έκβαση του Β' Βαλκανικού Πολέμου σφραγίζει με αίμα, με ηρωισμό και τιμή το καταθετήριο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
Από το δάσος του Βερτίσκου στο παραλίμνιο δάσος Δοϊράνης
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Σαββατοκύριακο 11-12 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το διήμερο σεμινάριο με θέμα: «Από το δάσος του Βερτίσκου στο παραλίμνιο δάσος Δοϊράνης: Το δάσος στα προγράμματα για το περιβάλλον και την αειφορία»
Επιμελητήριο Κιλκίς : Πιστοποιημένη Ψηφιακή υπογραφή
Συντάκτης: Eidisis.gr«Ένα νέο σύμμαχο στην καθημερινότητά τους έχουν πλέον οι επιχειρήσεις – μέλη των επιμελητηρίων όλης της χώρας, κάνοντας χρήση της δυνατότητας να αποκτήσουν απομακρυσμένη ψηφιακή υπογραφή, ένα «εργαλείο» που μειώνει στο ελάχιστο τις γραφειοκρατικές διαδικασίες
Έπεσαν υπογραφές από ΕΡΓΟΣΕ για το Πολύκαστρο – Ειδομένη
Συντάκτης: Eidisis.grΈνα έργο που επιταχύνει την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού της σιδηροδρομικής «ραχοκοκαλιάς» της χώρας μπήκε από την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, σε τροχιά με την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου ολοκλήρωσης των υπολειπόμενων εργασιών στο τμήμα Πολύκαστρο - Ειδομένη.
Μπορεί η εκκένωση να ολοκληρώθηκε από τους άτυπους καταυλισμούς, αλλά το φαινόμενο της παράνομης προσέλευσης στα συνορα με κάθε μέσο καλά κρατεί. Συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης14 Ιουνίου σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αξιούπολης, 2 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.