Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς
Ο υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Παναγιώτης Σγουρίδης εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις του δήμου Παιονίας για τη Μάχη των Ευζώνων την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015.
Με λαμπρότητα και σεβασμό τιμήθηκε η 74η επέτειος της ιστορικής μάχης των Ευζώνων που διεξήχθη στις 25 Απριλίου 1941.
Το πρωί της Παρασκευής, 17 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου ενώ ακολούθησε Δοξολογία και αρχιερατικό μνημόσυνο.
Είναι πανέμορφο αυτές τις ημέρες το τοπίο στην περιοχή Φιλυριάς, Γουμένισσας και Σκρα με τις ανθισμένες κερασιές. Διάσπαρτες είναι οι πινελιές με το έντονο λευκό των κερασιών στις πλαγιές του Πάικου μέσα στο νιόβγαλτο πράσινο του βουνού ή των καλλιεργειών του κάμπου, ανάμεσα στ’ αμπέλια που μόλις πέταξαν
Θα περάσει και δεν θα ακουμπήσει το ΕΣΠΑ 2014-2020 για το ν. Κιλκίς. Ας όψονται η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και όσοι εκ των φορέων του νομού αρκέστηκαν να παρακολουθούν εκ του μακρόθεν και αδρανείς την καρκινοβασία μεγάλων έργων που ήδη έπρεπε να αποδοθούν σε χρήση και τώρα απλώς μεταφέρθηκαν στο νέο ΕΣΠΑ.
Ο κ. Χρήστος Σπίγκος ορίστηκε εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) σε μια κρίσιμη φάση για την πορεία των ενεργειακών θεμάτων της χώρας και σε μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες εταιρείες της Ελλάδας και με κοινωνικό χαρακτήρα.
Είναι σπάνιο φαινόμενο να βλέπει κανείς ένα τρακτέρ να έχει βουλιάξει μέσα στο χωράφι και να έχει εγκαταλειφθεί από τον οδηγό του μέχρι να έρθει η …χείρα βοηθείας!
Στο Κιλκίς, από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 18 Απρίλη, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ προετοίμασαν την πλατεία τοποθετώντας πανό και ταμπλό στο χώρο για το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ. Μοιράστηκε σε όλους η έκτακτη έκδοση του «Οδηγητή» για τις επιπτώσεις της πολιτικής της ΕΕ στις ζωές των νέων
Εαρινή αιμοδοσία του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Γουμένισσας
Συντάκτης: Eidisis.grΝέα μεγάλη προσέλευση στην 63η εθελοντική αιμοδοσία του Λαογραφικού Πολιτιστικου Συλλόγου «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας. Η αιμοδοσία διενεργήθηκε την Κυριακή 19 Απριλίου 2015, στα γραφεία του συλλόγου, από τις 9.30 το πρωί έως τις 12.30 μετά το μεσημέρι, με την συνδρομή της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κιλκίς.
Περίμεναν πολύ καιρό οι αγρότες να ...στεγνώσουν τα χωράφια και να μπορέσουν να κάψουν καλαμιές και χόρτα. Τώρα που σταμάτησαν οι βροχές και ο καιρός πήρε να ζεσταίνει οι αγρότες ξεκίνησαν το κάψιμο των καλαμιών, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και φύλαξη, για να αποφύγουμε τις ...παράπλευρες απώλιες. Η φωτογραφία από την άκρη του Κιλκίς, με τη φωτιά να έχει φθάσει στο ρέμα του Προφήτη Ηλία, χωρίς ευτυχώς προβλήματα.
Παρεμβάσεις Περιφέρειας στο οδικό δίκτυο του νομού
Συντάκτης: Eidisis.grΠαρεμβάσεις με σκοπό την αναβάθμιση του οδοστρώματος πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία του Εθνικού Οδικού Δικτύου στο Νομό. Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την ευθύνη της Διεύθυνσης τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.